Suudiler Kabe'yi tavafsız, Efendimiz'i selamsız bıraktı

Suudi Arabistan, koronavirüs nedeniyle dün umre ziyaretlerini askıya almasının ardından, bugün de Kabe'ye girişleri kapattı. Girişlerin kapatılmasının ardından Kabe'nin boşaltılıp, tavafın durdurulmasına tepki gösterildi. İşlemler esnasında görevlerin Kabe'yi tavaf etmesi gerektiği vurgulandı.
Çin'den sonra, Asya ve Avrupa'da etkili olan koronavirüs salgını Suudi Arabistan'ı da panikletti. Suudi Arabistan Kabe'yi boşaltarak, tavafı durdurarak ilaçlama işlemi başlattı. Bu işleme Müslümanlardan sert bir tepki geldi.
SUUDİ ARABİSTAN'DA BİR VAKA GÖRÜLDÜ
Suudi Arabistan'da ilk koronavirüs vakası 2 Mart'ta Bahreyn üzerinden İran'dan gelen 1 kişide görülmüştü.
KABE'YE GİRİŞLER KAPATILDI
Suudi Arabistan'da da dün umre ziyaretlerinin askıya alınmasının ardından, Kabe ibadete kapatıldı. Kabe'nin, yetkililerin detaylı temizlik ve ilaçlama faaliyeti sonrasında tekrar ziyarete açılacağı bildirildi.
SEL BASKININDA BİLE ARA VERİLMEDİ
Kabe'ye girişlerin kapatılmasının ardından insanlar yaşanan bu gelişmeye tepki gösterdi. Kabe'de daha önce defalarca sel baskını yaşanmış ve bu baskınlara rağmen Kabe boşaltılıp, tavafa ara verilmediği vurgulandı. 
KABE'NİN DURMAKSIZIN TAVAFI MÜSLÜMANLARIN BİR ŞİARI
Suudi yönetiminin aldığı tedbirlerin çok önemli olduğu ancak Kabe'de ne olursa olsun tavafın devamı sağlanması gerektiği ve tavafın durmaması gerektiği vurgulandı. Kabe'de durmaksızın tavafın Müslümanların edindiği bir şiar olduğu ve ilaçlama esnasında özel korunaklı elbiselerle dahi olsa Kabe'nin tavaf edilmesi gerektiği belirtildi.
HaberVakti

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.