Deri altına işlenen çip dönemi- İsveç'te uygulamaya geçti !


İsveç’te 4 binden fazla kişi kimlik kartı, tren bileti ya da anahtarı derilerinde taşıyor. Günlük hayatı kolaylaştırması amacıyla çipleri deri altına enjekte ettiren İsveçliler, bu çiplerle kapıyı açabiliyor, çipleri tren bileti yerine kullanabiliyor.Gelecek'te bu çiplerin insanları takip ve yönetebilme kapasitesinde olacağı ve çip taktıranlarla taktırmayanlar arasında bir savaş yaşanacağı gündemde..

İsveç’te kart, kimlik, kredi kartı, bilet taşıma dönemi sona eriyor. Ülkede, şırınga ya da çeşitli yollarla deri altına enjekte edilen pirinç tanesi büyüklüğünde çipleri kullananların sayıları arttı..


Foto - İsveç'te 4 binden fazla kişi kimlik kartı, tren bileti ya da anahtarı derilerinde taşıyor. Günlük hayatı kolaylaştırması amaçlanan çipleri deri altına enjekte ettiren İsveçliler, bu çiplerle kapıyı açabiliyor, çipleri tren bileti yerine kullanabiliyor.




Foto - Ülkede şirketlerin de uygulamalarını gözden geçirmesine neden olan son dönemlerin modası çipler bir süredir demir yolları şirketi tarafından kullanılıyor. Demir yolları şirketi, yolcuların biletlerini çiplerini taratarak kontrol ediyor. Deri altına çip yerleştiren şirket Biohax International CEO'su Jovan Österlund, “Teknoloji yeni fakat önemli şekilde arttı” dedi.


Foto - Österlund, “Bu teknoloji anahtarların, banka kartlarının yerini alabilecek ve sağlık amaçlı kullanabilecek. Ancak şu ana kadar toplum bu teknolojiye tam olarak ayak uyduramadı. Buna rağmen şirketimiz tarafından en az 3 bin 500 kişiye çip enjekte edildi. 2018'de başlayan teknolojiye ilgi ise giderek artıyor” ifadelerini kullandı.


Foto - Kredi kartı, bilet, anahtar yerine geçen çipler İsveçlilerin sağlık verilerini de depoluyor. İngiliz bilim adamı Ben Libberton, sağlık ölçümleri de yapan çip için tehlike çanlarının da çaldığını ifade etti. Libberton, kişisel verilerin nasıl kullanılacağının önemli olduğunu ifade ederek, “Asıl problem, bu verilerin sahibi kim olacak. Sigorta şirketlerinden hasta olduğumu bilmeden primlerimin yükseldiğini gösteren bir mektup alır mıyım? Öğlen yemeği, spor ve işe gidiş saatlerimi bu çipe kaydedersem birileri bunu kullanabilir mi? Endişesi olabilir” ifadelerini kullandı.

Foto - Uzmanlar, çip taktırmanın riskleri konusunda uyarıyor. Kişilerin hareket profilinin çıkabileceğini vurgulayan uzmanlar, kişilerin kobay gibi kullanılabileceği riskinin bulunduğuna dikkat çekiyor.

39 yorum:

  1. Bir robot olmadığımız kalmıştı, ha gayret!!!

    YanıtlaSil
  2. Yapanlar ya akılsız dir. Yada bu sistemin elamanıdır.
    Böyle bir saçmalık olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bir uzaya gitmediğimiz kaldı' orayada gideriz artık

      Sil
  3. Katiyyen ! Insanlari tam kontrol edebilmek icin.tren biletiymis ,hepsi masal.sakin !!!!!

    YanıtlaSil
  4. köleliğe giriş 101, çip=tasma delirdiniz mi olum?

    YanıtlaSil
  5. Bugün dünyada insanların kullanmakta olduğu birçok teknolojik gelişme ve uygulamaları daha çok yakın bir dönem öncesinde hayal bile edilecek şeyler değildi..Veya ancak bilim kurgu olarak sözediliyordu..Zaman içinde bu olacak gelişmelerin önüne geçilemiyor , insanlar alışmanın ötesinde büyük uyum sağlıyor ve tercih edebiliyor ..Hatta giderek onlarsız yapamıyor..Örnek mi istersiniz , en basiti : Cep telefonu.

    YanıtlaSil
  6. Kendisine cip taktirmak isteyenler kendilerini bulup yiyecek etoburlara digital olarak teslim etmek isteyen zavallilardir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık fazla çalışmanıza gerek yok, aylık 1000 euro vereceğiz dediler, ondan takıyor millet

      Sil
  7. Mahkumlar da kaçamayacak, takip edilecek bu gidişle. Damgalı hayvanlara döndürüyorlar insanoğlunu

    YanıtlaSil
  8. https://www.youtube.com/watch?v=TehDuU4rK2E

    YanıtlaSil
  9. Robot yaşamına geçiş ve faşist kontrol sistemi. Kim ne zaman nerede kimlerle?

    YanıtlaSil
  10. Bugün bile facebook, gsm sirketleri nerede olduğumuzu, nereye gittiğimizi takip ediyor. Chip sisteminin bireylere değil devlete faydalı olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  11. Bakın beyler ve bayanlar şayet kölelik ise biz çoktan köle olmuşuz nasıl mı cep telefonu, kredi kartı, yeni kimlik ve ehliyet kullamayan kaç kişi var merak ediyorum. Yani uzun lafın kısası cüzdanınızdakileri tek ciple çözmüş bilim insanları kötümü olmuş ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugun hepımız ozguruz ıstedıgınız seyı dusunup yapabılme ozgurlunuz var. ama o chıp takıldıktan sonra kendınıze tasmayı takıyorsunuz ozgurlugunuz elınızden alınmıs oluyor . yanı herseyını takıp edıyorlar ılerde senı terorist bıle yapabılırler beyın kotrolu ıle ,
      hepımız once aklımıza sahıp olalım en kıymetlı seyımız o o olmasa hıcız

      Sil
    2. Mesele takip edilmek degil seni istedikleri an manipule ederek oldurebilmeleri. Vucudun manipulasyona hazir hale geliyor.

      Sil
  12. Genomun benimdirNisan 14, 2020

    Chipe ne gerek var, serum icindeki nano parcacik programi ile 7 göbek geriye ve ileriye bütün sülalenin genomunu bilecek, big brother ne rüya görüp hangi siyasi görüstüm olacagina, ne zaman üzülüp ne zaman sevinecegine, dostun kim düsmanin kim olacak her bir seyine karar verecek..

    YanıtlaSil
  13. Bir insana chip neden takılır. ve bu insan bu chipi neden taktırır. Kapitalist faşistler, yoksul halktan korkuları o kadar büyük ki! Robot insan peşindeler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen kullandığın cep telefonu gibi

      Sil
    2. Bu sadece takip icin değil, aynı zamanda 5G teknolojisiyle birlikte , insanları irade dışı yönlendirmek içinde kullanılabilecek.. İnsanlık birilerinin robot asleri olacak..

      Sil
  14. BU ÇİP SİZİN AZRAİLİNİZ OLACAK.

    YanıtlaSil
  15. Cip ile insanları kontrol edip robotlaştıracaklar.

    YanıtlaSil
  16. Cep telefonundan ne farki var ki afedersiniz? Butun gun cebinizde butun hayatinizin her turlu ayrintisini iceren bisey tasiyip ekranina bakiyosunuz, cip taktirsak nolucak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen taktır o zaman. Görürsün ne olduğunu..

      Sil
  17. Turk dunyasi, neler yapacakini bilen var mi? Biz cipleri gafalara takacayik! Biz muslumanlar azan sesini kaferlerin gafasina indire.....!$aka yapdim pardon.😜🤪🤪

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ya hiç bir şey yapamayacaksınız hepimizi köleleştirib her türlü kullanacaklar kasım sonrasi cox kısa zamanımız kaldı malesef

      Sil
  18. Bu bir nevi tasma gibi bir şey köpeklere takılan .!!!

    YanıtlaSil
  19. Faydalı olabileceğini hiç söylemiyorsunuz örneğin can güvenliğiniz sağlanabilir. Kaçırılma riski. Gereksiz taşıdığımız bir sürü şey

    YanıtlaSil
  20. Faydalı olabileceğini hiç söylemiyorsunuz örneğin can güvenliğiniz sağlanabilir. Kaçırılma riski. Gereksiz taşıdığımız bir sürü şey

    YanıtlaSil
  21. Çip savaşları yakında başlar.
    Dünya için savaşa hazırlanın.

    YanıtlaSil
  22. Lanet olsun türkiye'ye gelmez bu ama yinede diğer insanlarında taktırmaması gerekli tüm dünya buna geçmez

    YanıtlaSil
  23. Sadece KÖLE ve ESİRLERE çip takılır... Diğerleri tabii ki çipsiz gezecek !!! İsteyen taktırsın !!!

    YanıtlaSil
  24. Soru şu. İnsanlık için faydalı mı zararlı mı olur. Faydaları olur mu? Şayet faydalı ise bu şekle ne gerek vardı. Pek masum gibi durmuyor. Amaç İnsanları denetleyerek avantaj sağlamaksa bu iş robot çağının önünü açar. Öyle ya insanoğlu her zaman bir alternatif üretmiştir. Oysa dünya o kadar zengin ve büyük ki herkese yeter. Hayatı zorlaştıran aslında yine biz insanoğluyuz. Dünyayı yaşanamayacak hale sokuyoruz. Sonra hep beraber bundan nasıl kurtuluruz diye düşünüyoruz.aslında herşey çok basit. Bütün devletler ortak olarak İnsana ve tabiata zarar verecek herşeyden uzak durmalı.

    YanıtlaSil
  25. Zamanla yeni dünya düzeni herkesi mecbur edecek. Çip takyormayı reddedenler markete giremeyecek, sağlık sisteminden yararlanamayacak ve mecburen herkes birgün çiplenecek.

    YanıtlaSil
  26. Cip takma islemi 2018 yilinda basladi zaten virusle baglantili degildi. Sanki yeni baslanmis gibi haber yapmayin gercekci haber yapin. https://m.youtube.com/watch?v=LXOkYrHCW3A

    YanıtlaSil
  27. Ulke yoneticilerinin cebinize koydugu kimlik kartlarinizda zaten her çesit kisisel bilgilerinizi artik yolda sizden kimlik karti isteyen guvenlik gorevlileri kolaylikla ulasabiliyorlar. Ilavete tren biletinize, banka, vs. bilgilerinize deri altina yerlestirilen pirinç tanesinden ulassalar ne olur ki???

    YanıtlaSil
  28. Merhûm Erbakan Hoca yine haklı çıktı.
    Modern ve mecburi köleliğin üç aşaması:
    1.aşaması vergi ve tc kimlik numaraları
    2.aşaması çipli kimlik kartları
    3.aşaması deri altı çipler.

    YanıtlaSil
  29. Çip kölelik de cep telefonu özgürlük mü? Snowden buna en iyi örnek. Her verimizi zaten alıyorlar kala kala biyometrik verimiz kalmıştı onu da birinci elden alacaklar hepsi bu. Bizler gene kararları biz veriyoruz sanacağız. Buradaki çoğu insan demokrasi aşığıdır eminim. Özgürlükçüdür. Aldığınız kararlar sizin özgür iradenizin sonucu mu? Bu kadar reklam, dayatma, bombardman varken hangi özgür iradenizden bahsediyorsunuz???

    YanıtlaSil
  30. 3 dünya savaşı şart artık

    YanıtlaSil
  31. 3 dünya savaşı şart artık

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.