T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Muhtarın vakaları gizlediği mahallede Kovid-19’lu sayısı iki kat arttı!

Başkale ilçesine bağlı Örmetaş Mahallesi'nde koronavirüs vakalarını gizleyen muhtar Mikail Duman görevden alınırken, mahalledeki Kovid-19 pozitif sayısı 23'ten 44'e çıktı.

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Örmetaş Mahallesi’nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) taşıyan hasta sayısının 44’e yükseldiği açıklandı
7 Nisan’da İstanbul’dan Van’a gelen ve ikamet ettiği Başkale ilçesine bağlı Örmetaş Mahallesi’ne giden bir kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine mahalle, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

MUHTAR GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Bu gelişmenin ardından mahalleye İstanbul’dan gelen başka kişilerin de olduğu muhtar Mikail Duman’ın bu duku gizlediği ortaya çıktı. Söz konusu olayın ardından o muhtar bugün görevden uzaklaştırılırken ilçede yapılan araştırmalarda vaka sayısının hızla yüksealdiği ortaya çıktı.

TEDAVİLERİNE BAŞLANDI

Van Valilği’nden yapılan açıklamada “Önceki gün yapılan testler sonrası vaka sayısı toplamda 23 olunca mahalle özel çalışma alanı haline getirildi. Özel sağlık ekipleri, mobil araçlar ve çadırlar kurarak 90 haneli 900 nüfuslu mahallenin tamamında yeniden tarama çalışması başlatıldı. Dün 200 kişiye yapılan koronavirüs testlerinde 21 kişinin daha sonuçları pozitif çıktı. Son vakalar ile mahalledeki Kovid-19 taşıyan vaka sayı 44’e yükseldi. Giriş çıkışların yasak olduğu mahallede vatandaşların testlerin alınmasına devam ediliyor. Yeni vakaların tedavilerine başlandı.”

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.