Netflix İsrail için sansür programı geliştirdi! Türkiye’deki sözde özgürlükçüler suspus

LGBT ve cinsel içerikli yayınları nedeniyle Türkiye'de son zamanda tartışma konusu olan Netflix, İsrail için özel bu tür içerikler için sansür uygulaması geliştirdi. "Koşer Netflix" isimli uygulama ile kullanıcılar uygunsuz görüntüleri atlayabiliyor

Dijital yayın platformu Netflix, sunduğu eş cinselliği ve sapkınlığı özendirici içerikleriyle Türkiye’de son dönemde büyük tartışma konusu olmuştu. Devlet kademesinden Netflix’in bu tür yayınlarına yönelik yapılan uyarılar ise Türkiye’deki bir kesim tarafından büyük tepkiyle karşılanmış, bazı siyasiler de Netflix’in savunuculuğuna soyunmuştu.

FRAGMANLARI BİLE SANSÜRLÜYOR

Ancak konu Türkiye olunca kirli yayın politikasını ‘özgürlük’ ve bağımsızlık mücadelesi boyutuna taşıyan Netflix, İsrail için özel sansür uygulaması geliştirdi. “Koşer Netflix” isimli uygulama ile kullanıcılar uygunsuz görüntüleri atlama imkanına sahip oluyor.

Yeni sistem gerek fragmanlarda, gerek filmin içinde uygunsuz görüntülerin otomatik olarak atlanmasını sağlıyor.

KULLANICI İSTEDİĞİ DOZDA SANSÜR UYGULAYABİLİYOR

Haaretz gazetesinin haberine göre, “Koşer Netfix” isteyen kişi ve kurumların bu servis için tek yapması gereken yayını The Tov TV (İbranice: “İyi TV”) üzerinden satın almaları. Tov TV bilgisayarları, yayının uygunsuz bölümünü süzerek sistemden çıkarıyor. Nelerin çıkarılacağını saptama işi ise kadınlardan kurulu bir ekip tarafından yapılıyor. Seyirciler sansürün dozunu da ayarlama imkanına sahip.

Tov TV’deki bu hizmetin fikir babası, “Yahudi Evi Partisi” destekçisi İsrailli iş insanı Israel Zeira’nın projeye bir milyon dolar yatırdığı ifade edildi.

Netflix’in Türkiye’ye ayrı İsrail’e ayrı uyguladığı yayın politikası karşısında Türkiye’nin sözde özgürlükçülerinden henüz çıt çıkmadı

DİRİLİŞ POSTASI

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.