Erdoğan'ın 'müjde' haberinden sonra döviz kuru düştü, doğalgaz ve petrol hisseleri uçtu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde çok önemli açıklamalarda bulundu. "Cuma günü milletimize büyük bir müjde vereceğiz. Bu müjdeyle Türkiye’de yeni bir dönem açılacak" diyen Erdoğan'ın sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Çok sayıda kullanıcı, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Türkiye'nin 'Karadeniz'de doğalgaz bulduğunu', 'Doğu Akdeniz'de petrol bulduğunu' iddia etti. Borsadaki petro kimya hisselerinde eş zamanlı yükseliş görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cuma günü müjde vereceğiz" açıklamasıyla birlikte sosyal medyada 'Türkiye petrol ve doğalgaz mı buldu?' sorusu gündem oldu.

Albayrak: Güzel günler bizi bekliyor
Erdoğan'ın konuşmasının ardından bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. Bakan Albayrak, "Türkiye için çok daha güzel günler bizi bekliyor. Türkiye için bir eksen değişikliği olacak" dedi.

Twitter'ın gündemine oturdu

Yapılan açıklamalar tartışmaları da beraberinde getirdi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Türkiye'nin 'Karadeniz'de doğalgaz bulduğunu', 'Doğu Akdeniz'de petrol bulduğunu' konuşmaya başladı. Kısa sürede 'petrol' ve 'doğalgaz' kelimeleri Twitter'da en çok aranan kelimeler arasına girdi. Borsadaki petro kimya hisseleri de, eş zamanlı olarak yükseldi.
TÜPRAŞ hisseleri sert yükseldi.
PETKİM hisseleri sert yükseldi.
Yaklaşık 7.38 TL seviyesinde seyreden Dolar kuru, 7.28'e kadar geriledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.