Trump: Biden'de Erdoğan'la başa çıkacak zihinsel kapasite yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmek için Türkiye'deki muhalefetle açıkça irtibata geçmeleri gerektiğini savunan Joe Biden'a bir çıkış da ABD Başkanı Trump'tan geldi. Fox News'a konuşan Trump, kasımdaki seçimlerde rakibi olacak Demokrat Partili Biden'ın Erdoğan'la başa çıkacak zihinsel kapasitesinin olmadığını ifade etti.

Fox News'a konuşan ABD Başkanı Donald Trump, kasımdaki seçimlerde rakibi olacak Demokrat Partili Joe Biden'ın göreve uygun olmadığını savundu. Trump, Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la başa çıkacak zihinsel kapasitede olmadığını açıkladı.

"ERDOĞAN GİBİ BİRİNCİ SINIF BİR SATRANÇ OYUNCUSU..."

Biden'ın göreve uygun olmadığını savunan Trump, "Erdoğan gibi birinci sınıf satranç oyuncusu olan yabancı liderlerden dolayı onlarla baş edecek, zihinsel olarak sıhhatli olmayan bir başkana sahip olamayız" dedi.

Sözlerine devam eden ABD Başkanı, "Ülkelerin liderleri beni arıyor, benden Erdoğan ile konuşmamı istiyorlar. 'Bir tek seni dinliyor' diyorlar. Bu ABD yüzünden mi? Hayır. 'Senin yüzünden'. 'Tek dinleyeceği kişi sensin'. 'Onunla anlaşabiliyorsun' ki bu doğru" ifadelerini kullandı.


ABD Başkan Adayı Joe Biden: Türkiye'de muhalefeti desteklediğimizi açıkça göstermeliyiz
New York Times'a röportaj veren Demokratların ABD Başkan adayı Joe Biden, Türkiye'de muhalefeti destekleyerek AK Parti iktidarını değiştireceğini ve en son yapabileceği şeyin 'Kürtler' (terör örgütü PKK) hakkında Erdoğan'a 'taviz vermek' olacağını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.