ABD 'de Kaos-Ülke karıştı, sular durulmuyor


 Cumhuriyetçi mevcut Başkan Trump ve Demokrat aday Biden favori oldukları eyaletlerde kazandı. Seçim altı eyalette kilitlendi. Başkan Trump Twitter'dan oy pusulalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken, ABD Posta İdaresi Başkanı'nın ifadesinin alınacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. ABD Başkanı kıl payı geride olduğu Wisconsin'de oyların yeniden sayılması için başvuruda bulunacak. Ayrıca Trump ekibi Michigan’da oy sayımının durdurulması için dava açarken, Pensilvanya'da da zafer ilan etti. Biden ise basın toplantısında "Zafer kazanacağımdan eminim. Bu hem demokrasi, hem de Amerika için bir zafer olacak." dedi.


ABD'nin tarihi seçiminde sandıklar kapandı, sonuçlar sekiz eyalette kilitlendi. Tüm son dakika gelişmelerini anbean canlı blogla aktarıyoruz.


10.32 : ABD Başkanlık Seçimleri'ne olan rekor katılım, Demokrat aday Joe Biden'ın ABD tarihindeki diğer tüm başkan adaylarından daha fazla oy almasını ve Barack Obama'nın 2008 oy rekorunu kırmasına sağladı.


Şimdiye kadar aldığı 70 milyonu aşkın oyla, eski Başkan Yardımcısı Biden, Obama'nın 69 buçuk milyonluk oyunu geride bırakmayı başardı.


ABD Başkanı Donald Trump da Hillary Clinton ile başkanlık yarışına girdiği 2016'da 62.9 milyon oy almıştı. Trump da oy sayısını artırdı ve şimdiye dek 67 milyon oy almayı başardı.


10.00 : ABD Başkanı Donald Trump'ın avukatı Rudy Giuliani, Pennsylvania'da Trump'ın oğlu Eric ve gelini Lara Trump'ı da yanına alarak bir basın toplantısı düzenledi. Seçim sonuçlarını ulusal ölçekte dava edebileceklerini belirten Giuliani, şu açıklamayı yaptı:


Son dakika: ABD seçiminde son durum Ülke karıştı, sular durulmuyor



"Davayı burada sürdürdüğümüz gibi ikinci bir federal dava da açacağız. Ulusal anlamda sonuçları mahkemeye taşıma konusunu da yakından değerlendireceğiz. Wisconsin'de bunu kesinlikle yapacağız. Demokrat Parti'nin seçim sahtekarlıklarını tam anlamıyla ortaya koymak için ulusal çapta bir dava oldukça muhtemel. Bu daha önce gördüğüm hiçbir şeye benzemiyor."

08.40 : Georgia eyaletine bağlı DeKalb County'de oy sayımı noktalandı. Nihai sonuçlara göre Biden yüzde 83 oy alırken, Trump oyların yüzde 16'sını alabildi.


Georgia’nın en kalabalık bölgesi olan Fulton County'de ise oy sayımı sürüyor. Son kontrollere göre, sayılmamış 17 bin oy kaldı.


07.55:  Eyalet yetkilisi, Georgia eyaletinde 90 binden fazla oyun hala sayılmadığını açıkladı.


05.35 : New York Halk Kütüphanesi önünde toplanan göstericiler, tüm oyların sayılması için eylem yaptı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.