Koronavirüs başladığı yere farklı şekilde geri döndü-Mutasyonlu Korona Çin'de!


İngiltere'de mutasyona uğrayan Kovid-19 şu ana kadar 29 ülkeye yayıldı. Kovid-19'un mutasyona uğrayan versiyonu, virüsün çıktığı ülke olan Çin'de ilk kez görüldü. Virüsün daha hızlı yayılan bu yeni varyantı Türkiye'de görülmedi.


 Yeni tip koronavirüsün İngiltere'de mutasyona uğraması sonrası çoğu ülke Ada ile bağlantısını keserek, uçuşları askıya aldı.


MUTASYONUN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELER


Ancak mutasyona uğramış Kovid-19 virüsünün yayılması durdurulabilmiş değil. Yeni varyant şu ana kadar 29 ülkeye yayıldı: "ABD, Pakistan, İngiltere, Danimarka, Hollanda, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, İsveç, Şili, Finlandiya, İrlanda, Almanya, İzlanda, Malta, Belçika, Güney Kore, Singapur, Japonya, Tayvan, Avustralya, Kanada, İsrail, Zambiya, Lübnan, Portekiz, Çin ve Çin'e bağlı özerk bölge Hong Kong..."


Virüsün daha hızlı yayılan bu yeni varyantı Türkiye'de görülmedi.


Worldometers'de yer alan bilgilere göre; dünya genelinde Kovid-19 sebebiyle şu ana kadar 83 milyon 300 bin vaka görülürken, 1 milyon 816 bin kişi hayatını kaybetti. 59 milyon 100 bin kişi de hastalığı atlatarak iyileşti.


KAYNAK: HABER7

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.