Rus hackerlar, ABD kurumlarına ve özel şirketlere sızdı.

 


ABD’de son 5 yılın en kapsamlı hack olayı olarak tanımlanan hadisede Rus olduğu belirtilen hackerlar, çok sayıda ABD federal kurumuna ve şirkete erişti.

ABD’de son 5 yılın en kapsamlı hack olayı olarak tanımlanan hadisede Rus olduğu belirtilen hackerlar, çok sayıda ABD federal kurumuna ve şirkete erişti. Hackerlar, bakanlıkların ve şirketlerin mail sistemlerine sızdı. Olayın doğrudan Rus hükümeti tarafından yönetildiği ifade ediliyor.


▪️Rus hackerların sızdığı bilinen kurumlar ve şirketler;


🔹Enerji Bakanlığı


🔹Hazine Bakanlığı


🔹Ticaret Bakanlığı


🔹Savunma Bakanlığı


🔹Dışişleri Bakanlığı


🔹Ulusal Sağlık Enstitüsü


🔹Ulusal Nükleer Güvenlik Yönetimi Kurumu


🔹İç Güvenlik Servisi


🔹Microsoft


🔹SolarWinds


Olayla ilgili soruşturma yürüten yetkililer, Rus hackerların birden fazla giriş yöntemi kullandığını ve bu nedenle olayın boyutunun kestirilmesinin zor olduğu ifade ediyor.


İlk olarak SolarWinds'e ait programlar üzerinden şirkete sızan hackerlar, daha sonra Microsoft sistemlerine, oradan ise çok sayıda bakanlığa ve federal kuruma erişim sağladı.


ABD, SolarWinds kullanan hükümet çalışanlarına sistemin kullanımına son verme uyarısı yaptı. Hackerlar, 9 ay boyunca bakanlıkların ve şirketlerin haberleşme trafiğini takip etti.


EHA MEDYA

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.