“Amasra -1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yapıldı”

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fatih Sondaj Gemimiz, Sakarya gaz sahasındaki Amasra -1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı" müjdesini verdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'tak Filyos Limanı'nın Açılışı ve Doğalgaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni’nde konuşuyor.


Karadeniz'de enerji alanındaki müjdeyi açıklaması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıklama yapıyor...


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:


150 yıllık bir hayal olan Filyos Limanı’nın açılışını ve Doğal Gaz İşleme Tesisleri’nin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Büyük gemilerin yükleme ve boşaltma yapabileceği uluslararası bir ticaret ve sanayi alanı kurma projesi olan Filyos Limanı nihayet hayata geçti.


 Filyos Limanı 2023 hedeflerimiz arasında yer alan, ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına çıkarma projemizin önemli altyapılarından biridir.


Yıl sonunda 200 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmanın ışığını görmeye başladık.


Filyos Vadisi entegre yapısıyla Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak.


Burası Karadeniz'deki Sakarya bölgesinde bulduğumuz kaynağı kara bağlantı ve işleme tesisine ev sahipliği yapacak. Yıllardır kiralama usulü yapıyorduk. Bu geride kaldı, şimdi kendi gemimizle çalışıyoruz.


135 MİLYAR METREKÜP DOĞALGAZ KEŞFİ


Fatih sondaj gemimiz Sakarya gaz sahasındaki Amasra - 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni doğalgaz keşfi yaptı. Bu keşifle birlikte Karadeniz'de bulunan doğalgaz kaynağı toplamda 540 milyar metreküpe ulaştı.


Amasra-1 kuyusunun çevresindeki sondajlama çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu bölgeden yeni müjdeli haberler bekliyoruz.


DOĞALGAZI ÜÇ ETAPTA ÇIKARACAĞIZ


Denizdeki doğalgazı karaya 3 etapta çıkarmayı planlıyoruz. Birinci aşamada deniz tabanında kurulacak doğalgaz üretim sistemleri. İkinci aşama karada doğalgazı işleyecek ve kullanıma hazır hale getirecek tesis. Üçüncü aşama ise denizdeki sistem ile, karadaki tesis arasındaki bağlantıyı sağlayacak boru hattıdır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.