Batı medyası devreye girdi... Başkan Erdoğan'ı hedef aldılar


 Türkiye'nin yangınla mücadelesini karalamaya çalışan Batı medyası, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.


Türkiye'nin yangınla mücadelesini baltalamak ve güçsüz göstermek amacıyla içeride başlatılan dezenformasyon operasyonu başarısız olunca yalan bayrağını Batı medyası aldı. Reuters, Bloomberg, AFP, The Guardian ve The Economist gibi medya kuruluşları son günlerde imza attıkları haberlerle Türkiye'nin mücadelesini karalamak için adeta sıraya girdi.


Başkan Erdoğan'ı hedef aldılar

Batılı medya kuruluşlarının Türkiye'deki yangınlara ilişkin haberlerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk milleti nezdindeki liderliğini sarsmayı hedeflediği görülüyor. Haberlerde Erdoğan'ı merkeze alan provokatif bir dilin kullanılması dikkatlerden kaçmadı.


İngiliz The Economist dergisi 'Yetenekli bir yönetici olarak' söz ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Amerikan Bloomberg internet sitesi de THK'nın uçamayan hurda uçaklarını, "Uçmasına izin verilmeyen uçaklar" olarak niteledi.


The Guardian ise haberinde, "Hükümetin yangınlara yavaş müdahalesi Erdoğan'ı artan bir öfkeyle karşı karşıya bırakıyor" çarpıtmasına yer vererek gerçek amacın yangın haberi vermek olmadığını ortaya koydu


CHP'nin sözcüsü oldular

Batılı medya kuruluşları, yangınlara ilişkin Türkiye'deki muhalefet partilerinin pek çok defa çürütülen tezlerine yayınlarında ısrarla yer vermeye devam ediyor. Yapılan haberlerde başta CHP olmak üzere HDP'nin de dahil olduğu muhalefet partilerinden isimlerin hükümeti hedef alan açıklamalarına sıkça değinilirken, devlet kurumlarından yapılan açıklamalar ise görmezden gelindi.


Öyle ki Bloomberg, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "uçacak durumda olmadığını" kabul ettiği THK uçaklarını, hükümete muhalif olduğu bilinen isimlerin yorumlarıyla dün bir kez daha gündeme taşıdı.


İngiliz basını turizmi diline doladı

Haberlerde, Türkiye turizminin de hedefe konduğu rahatlıkla görülüyor. Batılı medya kuruluşlarının Türkiye'deki durumu haberleştirirken, yangınlardan etkilenen turistik bölgelerde halkın tedbir amacıyla tahliye edildiği bilgisinde, "turist" kelimesine de ayrıca yer verildi.


BBC, Reuters ve The Guardian gibi yayın organlarının, yangın haberlerinde özellikle turistlerin de etkilendiği algısını oluşturacak bir söylem kurduğu görüldü. Aynı yayın kuruluşlarının günlerdir yangınlarla mücadele eden Yunanistan'la ilgili haberlerinde ise etkilenen bölgelerdeki turistlerin durumuna hiç değinmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.


Körfez basınından terör örgütüne koruma

Kara propagandaya Türkiye düşmanlığıyla bilinen Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) basınından da destek geldi. BAE merkezli yayın yapan Suud kanalı El-Arabiya da Batı medyası gibi Erdoğan'ı hedef alan haberinde "Türkiye'de çıkan orman yangınlarının Erdoğan'ı zor duruma soktuğu, Erdoğan'ın ağır eleştirilerin odağında olduğu" çarpıtmasına imza attı.


El-Arabiya, terör örgütü PKK ile ilgili de, örgütün "Türkiye'nin güneydoğusunda var olduğu" öne sürerek, "AK Parti hükümetinin bu tarz komplolarla yangındaki başarısızlığını örtmeye çalıştığını" iddia etti ve adeta terörist unsurlara kol kanat gerdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.