Çin'in Doğu Türkistan'daki toplama kampları görüntülendi

 


Çinli YouTuber Guanguan, büyük bir risk alarak Urumçi’deki Çin toplama kamplarını görüntüledi. Çin’in Doğu Türkistan’daki sistematik baskı ve asimilasyon kampları ve cezaevlerini canı pahasına görüntüleyen Çinli yayıncının videoları sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Çin’in Doğu Türkistan’da inşa ettiği yüzlerce toplama kampından birine dair en net görüntüler Çinli bir YouTube yayıncısı tarafından görüntülendi. Yayıncı, hiçbir yerde bilgisi yer almayan ceza kamplarından sürünerek, canı pahasına görüntü aldı. Doğu Türkistan’daşş Çin yönetiminin milyonlarca Türk kökenli halka yönelik baskı, asimilasyon ve soykırım aracı olan toplama kampları hakkında en net görüntülerden birisi kaydedildi. Çinli Youtuber’ın sayfasında 5 Ekim 2021 tarihinde yayımladığı videoda kampın bulunduğu yüksek korunaklı binalar görülüyor:

Doğu Türkistan’ın Urumçi şehri Davançing bölgesinde yer alan ve yüksek korumalı cezaevini andıran binanın, yerleşim yerlerinin çok uzağında olması dikkat çekti. Askeri kampı görüntülemek için sürünerek çekim yapan Çinli YouTuber, büyük bir risk alarak çektiği görüntüleri sosyal medyadan yayımladı.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.