ZAMAN YAZARI MUTLULUĞA KAPAK AÇMIŞ!

Zaman Gazetesi hakkında bir süre önce arka kapağında tam sayfa Coca Cola Reklamı yaptığı için internet ortamında ve çeşitli basın yayın kuruluşlarında haber edilmiş ve ardından duyarlı kesimlerce bir boykot kampanyası başlatılmıştı. Başlatılan bu Boykot Kampanyası hala daha sürerken aynı günlerde Zaman Online sayfasında yazan GÜNSELİ ÖZEN OCAKOĞLU isimli Zaman yazarı Amerikan Emperyalizminin sembol markası COCA COLA'nın Mutluluğa Kapak Aç Reklamını bakın nasılda övmüş!

Yazıda ilgimizi çeken nokta "Coca Cola 123 yıldan beri hemen her zaman insanların yanında oldu" sözleri...Duygu Alptekin isimli Coca Cola yetkilisinin bu sözleri bile aslında herşeyi açığa çıkarmaktadır.COCA COLA reklamlarını bu derece övüp yere göğe sığdıramayan ve insanımızın sömürülmesi yolunda bir numaralı etken olan Reklam sektörünün de övülerek Coca Cola iç "Mutluluğa Kapak Aç" şeklinde ki bir propogandanın mümessili olan Zaman gazetesi'nin yazarı acaba Irak, Filistin ve Afganİstan'da gerçekleşen katliamların farkındamı?

Gerçekten merak ediyoruz!

Zaman Gazetesi Mutluluğa Kapak Açmışmıdır?




İŞTE O YAZI!


Mutluluğa kapak açanlardan mısınız?

123 yıldan beri neredeyse dünyanın her köşesinde şişesinden pazarlama tekniklerine, küresel reklamlarından yerellerine kadar ilgiyle izlenen, daha doğrusu 'Şimdi bakalım ne yapacaklar?' diye beklenen marka Coca Cola. Şirketin diğer markaları Fanta ve Sprite da kendi kategorilerinde iddialı. Baharla birlikte bu 3 marka topyekun pazarlama atağına geçti. Sadece reklamda değil, entegre bir kampanya ile pazara dinamizm getiren bu 3 markanın reklam kampanyaları da başladı. Henüz ekranlarda meraklandırıcı kısa versiyonu dönen yeni bir Coca Cola reklam filminden söz etmek istiyorum. Sizler belki de henüz bu neyin reklamıdır derken ben filmin tamamını izlemiş oldum. Coca Cola Türkiye Gazlı İçecekler Direktörü Duygu Alptekin'in doğrudan açıklamalarıyla birlikte reklam filminin tamamını izledim. Eh, markanın yetkilisini de bulmuşken izlemekle kalmayıp, son 3 senedir sürdüre geldikleri 'Hayatın Coca Cola tarafı' konseptini neden değiştirdiklerini de öğrendim. Yeni film İspanya'da, yaşı gerçekten 102 olan bir İspanyol ile çekilmişti. Film önce İspanya'da gösterime girerken bu yeni konseptle marka bugüne değin neşeli, canlı, renkli görsel şöleninden adeta vazgeçmişti. Bebek dünyaya gelmek üzeredir. 102 yaşındaki dede, torununu ya da torunun çocuğunu görmek için hazırlanmakta ve bir yandan da içinde bulunduğumuz dönemde dünyaya gelen bebeğe söyleyeceklerini planlamaktadır. Dede'nin iç sesi, reklamdaki dış seste şöyle yankılanır: "Şimdi sana doğduğun dünya ile ilgili pek çok olumsuz şey söyleyeceklerdir, ama ben bu dünyada yaptığım her şey için mutluyum." Ve asırlık dede mutluluklarını saymaya devam eder. Uzun bir yol sonrasında bebeği görür, sever ve köyüne geri döner. Onu bekleyenler hem bebeğin gelişine hem de dedenin dönüşüne kapak açar. Coca Cola şişeleri neşeyle havaya kaldırılır. Film duygulu. Ayrıca, şimdi içinde yaşadığımız döneme uygun bir mesaj da içeriyor.

"Coca Cola 123 yıldan beri hemen her zaman insanların yanında oldu. Bu sebeple hem mutluluğa kapak açma iddiasını sahiplenmeli hem de bunu dönemsel olarak yaşadıklarımızdan ötürü karamsarlığa düşmemek için ısrarla söylemeli. Neşeli reklamlarımız da elbette devam edecek." diyor, Duygu Alptekin. Şirketin diğer markası Sprite, geçen yıldan beri sürdürdüğü 'Acımasız gerçekler' konseptini farklı bir kampanyayla daha dikkat çekici hale getirdi. Beyazıt Öztürk'lü Fanta reklamları ise birdenbire animasyon karakterlere dönüştü. Bu köklü değişim için, "Beyaz, markaya ciddi bir katkı sağladı ama gençler animasyonları çok seviyor." diyor Duygu Alptekin. Bakalım biz Türkler 75, İngilizlerle Brezilyalılar 350 bardak kola içerken, bu duygusal film pazardaki satışı ne kadar artıracak? Diğer yandan Pepsi Botteling Group, Yedigün markası için hadiseli Hadise'nin reklamlarıyla iletişim çalışmalarını sürdürüyor. Sesi pek çıkmayan yerli markamız Cola Turka'yı da sahalarda görmek istiyoruz.

http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=836796



[zamanyazarıİ.jpg]



  • ilgili diğer haber

COCA COLA GAZETELERİ ZAMAN VE YENİ ŞAFAK'I BOYKOT EDİYORUZ!


Amerikan emperyalizminin sembol markası ve soykırımcı siyonist işgalcinin en büyük destekçilerinden olan Coca Cola'nın reklamına tam sayfa yer veren Yeni Şafak ve Zaman'a yönelik tepkiler sürüyor.

Tüm dünyada Müslümanlar, yıllık gelirinin bir bölümünü siyonist işgal şebekesine bağışladığını gizlemeyen Coca Cola'yı boykot çağrıları yaparken, Yeni Şafak ve Zaman'ın işgal destekçisi bu markanın tam sayfa reklamını yayınlamaları duyarlı Müslümanları harekete geçirdi.





4 yorum:

  1. bu günkü mevcudiyetini marka anlamında coca cola ile özdeşleşen emperyalist-kapitalist sömürü merkezi ABD'ye borçlu olan bir grubun gazetesinin yazarına ancak böyle bir yılışıklık ve aymazlık yakışırdı doğrusu.. zira şaşırmıyoruz. çünkü aynı gaye etrafında birleşmelerinin tek ve en önemli tezahürü bu hadise değil. kim ABD uşağı kim gerçek vatansever her geçen gün berraklaşıyor. ibretle izliyor ve not ediyoruz..

    YanıtlaSil
  2. Zaman bu ABD'ye mutlu mutlu kucak açanlar aslında

    YanıtlaSil
  3. 1950 lerde nefis gazoz vardi. Ucuzdu ama halkimiz yinede fazla tüketmezdi. Seker insanlari sismalatiyor, hasta ediyor.
    Halkimizin sihhatiyle oynuyorlar.
    Kendi degerlerimize sarilmamiz lazim. Gavurlarin hin oglu hinligini anlamaliyiz!
    Muzaffer Alev Kopenhag www.esir.webbyen.dk

    YanıtlaSil
  4. Değerli dostlar bu yazı üzerine hemen Zaman gazetesinden bir yetkiliyi telefonla aradım ve kendisine aynen şunları söyledim: "Siz bir zamanlar alkol var diye millete gazozu bile yasaklayan,domuz yağı var diye sana yağını yasaklayan ,gazetelerine dergilerine reklamlarını koymayan insanlarla aynı insanlar mısınız.? Nereden geldiniz,nereye gidiyorsunuz?" .Bana verilien cevap ise Coca-cola içmemekla veya ona karşı olmakla birşeyin çözülmediği???
    Bunu yanına bir de geçenlerde Nuray Mert'in Obama ile ilgili bir yazısına "Filistinde taş atan çocukların barışa zarar verdikleri ve bunların bu şekilde terörist olarak yetiştirildikleri" mealindeki bir akla ziyan yorumu da koyunuz!! Buradan matematik bir sonuç çıkmıyor mu: Emperyalizmin işbirlikçiliğine soyunan ILIMLI İslam - HOŞGÖRÜ İslamı. Bu suretle nelerin hoşgörüleceği de açıkça anlaşılmıyor mu??? Müslüman olduğunu söyleyenler de şerre,batıla,zulme,emperyalizme,sömürüye hizmet ederbilirler,ya gafletten ya da dalaletten? Bunu yapanların müslüman kimliği taşımaları bı acı ve utanç verici sonucu değiştirmez.Bu eleştirilerimiz hükümet için de aynen geçerli!
    HANİ BAŞBAKANIMIZ ULEMAYA SORALIM DİYORDU YA! Beni de bu ulemadan kabul ederlerse ben de hem hükümetin hem de Nur cemaatinin ABD_İSRAİL_İNGİLTERE eksenli,teslimiyetçi politikalarını "işbirlikçilik" olarak nitelendirenlerin ithamlarını güçlendiren bütün bu adımlarının İSLAMA AYKIRI
    olduğunu açık ve net söylüyorum. Zulme rıza zulümdür,Müslümana gereken zulme direnmek ve mücadele etmektir.İslam Direniş demektir, boyun eğme ve teslimiyet değil. Batı emperyalizmine karşı koyamayacağımıza inananlara ,bilhassa bunu sık sık dile getiren Nur cemaati mensuplarına da sözüm şu: Denediniz de mi bu sonuca vardınız? Açıkça söyleyin:Siz Nasrallah gibi mi olmak istiyorsunuz,yoksa Mahmud Abbas gibi mi? Ömer Muhtar gibi mi,yoksa işbirlikçiler gibi mi? İran,Suriye,Hizbullah ve Hamas gibi mi,yoksa Türkiye,Ürdün,Mısır ve Suudi Arabistan gibi mi? Hatta bir zamanlar deccal diye nitelendirdiğiniz şimdi ise göklere çıkarmak için sıraya girdiğiniz ordu ve Mustafa Kemal paşa da sizin gibi mi düşünmüştü bir zamanlar acaba? Kıbrıs'ta da sizin gibi düşünseydik sonuç ne olurdu acaba? Şayet sizin gibi düşünseydik,Çanakkale ve istiklal savaşlarına girip te kazanabilir miydik?
    Siz kimleri kandırmaya çalışıyorsunuz beyler!!!!
    Hodri meydan , kendinize güveniniz varsa, STV ve diğer kanalları bu konuları tartışmak için yandaşlara değil de asıl muhaliflere açabiliyor musunuz? Sizlerin demokrasi ,hoşgörü ve tolerans söyleminizin turnusol kağıdı buna verilecek cevaptır,cevap ta ortada: "Sükût"!!! Selam ve saygılarla KIRBAŞOĞLU

    Sayın Hayri Kırbaşoğlunun yüksek müsadesi ile göndermiş olduğu bir maili buray yazmak istedim.Zaman Gazetesinin nereden nereye gittiğinin kanıtı olarak

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.