HEDEFTE Kİ ADAM KONUŞTU!

Taraf'ın "AKP'yi ve Gülen'i bitirme Planı" iddiasıyla ortaya çıkan Genelkurmay andıçıyla ilgili olarak Fethullah Gülen de konuştu. Herkul.org sitesine açıklama yapan Gülen, olayı 'Kirli tezgah' olarak niteledi. Gülen, bu andıç yüzünden Genelkurmay'ın eleştirilmesini ise doğru bulmadı.

YOK'u bitirme hareketi
Fethullah Gülen, Taraf Gazetesi'nin manşetten duyurduğu belge ve içeriği için şunları söyledi: Bazı kesimler tarafından, "bitirme" mülahazasına matuf olarak açık ya da kapalı belki otuz tane plan yapıldı. Aslında, bunların hepsi "yok"u bitirme hareketiydi. Ülkemizin menfaatlerine ve milletimizin istikbaline ters ne vardı ki, ona yönelik bitirme planı yapılsın!..

Genelkurmay'ı suçlamak doğru olmaz
"Maruz kalınan haksızlıkları herhangi bir müesseseye mal etmek doğru değildir. Milletin göz bebeği olan bir müessesenin kredisine dokunan her şey bize de dokunur. Bazı kimselerin hatalarından dolayı bir müessesenin tamamını suçlamak doğru olmaz. O ordu, İstanbul surları dibindeki ordu.. o ordu, Çanakkale'de düşmanla göğüs göğüse savaşan ordu.. o ordu, Misak-ı milli sınırlarını belirleyen ordu.. o ordu, milli mücadele veren ordudur.. ve o ordu, gelecek adına da çok şeyler vaad etmektedir. Kim bilir, belki de düşünceleri kirli bir kısım kimseler yaptıkları çirkinlikleri o müessese üzerinden yaparak, ordumuzu karalamaya ve halkın nazarından düşürmeye çalışmaktadırlar. Ben meseleye böyle bakıyorum ve gönlüm şiddetle arzu ediyor ki, işin aslı da böyle olsun. "

Takipçilerimiz silah değil iğne bile taşımaz
Gönüllüler Hareketi'nin temsilcilerinin -silah edinmek şöyle dursun- yanlarında iğne bile taşımamaya azm ü cezm ü kastettiklerini o iftiraları atanlar da biliyorlar. Onlar da biliyorlar ki, sevgiye kilitlenmiş bu insanlar karıncaya bile basmazlar.

Komplolar deşifre edildi
Bazı evlere, sevdiğiniz kimselerin kitaplarını yerleştirip bir kısım insanların posterlerini asarak, oraları sizinle alâkalı gibi gösterebilir sonra da, düzmece baskınlarla o evlerde silah ve uyuşturucu gibi şeyler bulunduğu izlenimini verebilirler. Nitekim, bir kısım şer şebekeleri bunları daha önce de denediler fakat, insaflı jandarma ve emniyet teşkilatı tarafından bu komplolar deşifre edildi. İnanan insanlar bu türlü entrikalarla bundan sonra da karşılaşabileceklerini hesaba katmalı ve temkinli olmalıdırlar.

Işık ev demek doğru değil

Çok eski yıllarda, üç beş talebe, kaldıkları yurttan atılınca kendilerine bir ev tutmuşlardı. O imanlı gençlerin nezih hanelerine bir ayet-i kerimeden işaretle "ışık ev" demiştim. Fakat, bazıları o sözü de çarpıttılar. O kötü niyetli insanların iddia ettiği manada "ışık evler"den bahsetmek kat'iyen doğru değildir.

Haziran fırtınasında medyada yer alan kasetlerin hepsi montajlanmış idi. Mesela onlardan birinde "Halk Partisi kafirdir diyemezsiniz!.." dediğim halde, bu cümlenin "diyemezsiniz" kısmı kesilmiş ve geri kalanı televizyonlarda tekrar tekrar gösterilmişti.

2 yorum:

  1. sözlerinle davranışların birbiriyle çelişiyor gülen hareketi ne demek gurubun adının içerindeiçinde harekat olan bir topluluktan suizan edilmezmi gülen kardeşlik toplulugu olsa veya gülene gönül verenler olsa veya başkaca bir aslına uygun bir isim bulsa idiniz fincancı katırlarını ürkütmezdiniz ama söylemlerinizle eylemleriniz birbirini tutmuyor sadece eylemlerinizle gülen hareketi birbiriyle uyuşuyor onlarca tarikat ve cemaat var onlardan kimse rahatsız olmuyorda niye sizden herkes gocunur oldu bunu özeleştiri olarak algılayıp geregini yapsanız hakikaten gönüllerimizi fethederdiniz ama cıa kontrolünde amerikan politikalarıyla paralel politikalarınızla bu halkın %95 i sizlerden kuşkulanıyor bu kuşku içerisindeki halkın sizlerin arzuladıgı hiç bir açılımı kabullenemiyecegini düşünemiyormusunuz sizler istediginiz kadar propaganda yapın medyada istediginiz kadar taraftarlarınızla gülücükler dagıtın biz müslüman olarak sizlerden hep kuşku duyacagız bu kuşkularımızı dagıtmanız ve dogru bir çizgide toplumun maneviyatını ve ahlaki yönü yüksek nesiller yetiştirmenizi canla başla arzu ederiz islam bunu emreder fitne ve fesad oluşmasını asla istemez lütfen islamın gergini yerine getirin 80 li yıllarda 90 lı yıllarda sizlere candan gönül vermiştik ama bizleri hüsrana ugrattınız halkın %90 ı sizi kabullenemez bir hale geldiginizin farkına varın bu halkın %90 nı amerikadan nefret edişinin sebepleri ortadan kalmadıgı bir konjuktürde bu yüzde doksanın sizi hoş karşılamayacagınıda hesap etmeniz gerekirdi harakiri yapmaya kalkışmanızında bu devletin yıkımına sebep olacagınıda hesaba katmanız gerekir bu islamın son kalesininin yıkılmasının müessibi olmayı asla düşünmeyeceginiz kanatindeyim ama gidişat bu işin kontrolünü kaybettiginiz yönünde gelimektedir sizi seviyoruz ama bu iş böyle olmamalıydı

    YanıtlaSil
  2. sayın fethullah hocaefendi biz sizlere gerçekten gönül vermiştik ama siz bizlerden aldıgınız bu krediyi iyi kullanamadınız amerikaya düşman bu halkın amerikadan gocunan bu halkın amerikan politikaları ile paralel bir çizgide gidiyor görüntüsü içerine girmiş bir fethullah hareketinden gocunması çok çok dogaldır bu hareketin varacagı limandan kuşkuluyuz bizlere kızmanız dogru degildir kendinize özeleştiri yapabilseniz bunun böyle oldugunu sizde farkederdiniz iyi niyetlerle çıkılan bu yolun asıl amacının dışında bir gelişmelere sebep olacagını düşünememiş olabilirsiniz bu hareketin rotasını düzeltebilirsiniz bu sizin elinizde degilse bizlerin ne günahı vardı diye sormak hakkımızdır

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.