YILMAZ DİKBAŞ'IN KİTABINA İSRAİL SANSÜRÜ


Yılmaz Dikbaş'ın Efendi Teröristler isimli kitabına Radikal Gazetesi tarafından parasıyla'da olsa yayınlanmaması yönünde İsmet Berkan tarafından krar verildiği açıklandı.Gazetenin bu kararı Terörist İsrail Devletinin bazı basın ve yayınkuruluşlarında ne derecede etkili olduğunu da gündeme getirdi

“Efendi Teröristler” rahatsız oldular


İşte İsmet Berkan'tı rahatsız eden cümleler: Terörist Siyonist liderlerin öncülüğünde 90 yıla yakındır Filistin'de soykırım ya da etnik temizlik boyutlarına ulaşan katliamlar yapılmaktadır. Bugüne kadar 531 Filistinli Müslüman köyü yakıp yerlebir ettiler. Kadınların ve kızların ırzlarına tecavüz ettiler. Yahudi asıllı Albert Einstein, 27 ünlü arkadaşı ile birlikte siyonsitleri terörist olarak adlandırıp İsrail'li Siyonistleri İsrail'li Naziler diye tanımladı ve lanetledi.

Berfin Basın Yayından çıkan Yılmaz Dikbaş'ın “EFENDİ TERÖRİSTLER” adlı kitabının 12 Haziran 2009 Cuma günkü Radikal Kitap ekine verilen ilanı, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan tarafından son anda “efendice” sansürlenerek yayından kaldırıldığı belirtildi. Para karşılığı basılacak ilanı İsrail'e karşı sert eleştiriler olduğu gerekçesiyle yayından kaldıran Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan, ‘yayın politikalarına uymadığı' gerekçesiyle reddettiği belirtildi.

EMPERYALİST EFENDİLERİ BUNU EMRETTİ
Skandal durumla ilgili Vakit'e açıklamalarda bulunan yazar Yılmaz Dikbaş ise “Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan efendilerinden aldığı talimatı yerine getirdi” dedi. Dikbaş Doğan medyasının her zamanki ahlaksızlığının mağduru olduklarını belirti. Yazar Dikbaş “Parayla verilen bir ilana dahi ne kadar tahammülsüz olduklarını gösterdiler. Yayın evimin verdiği bilgiye göre Bizzat İsmet Berkan tarafından yayından kaldırıldığı söylendi. İsrail hakkındaki gerçekleri ortaya koyan bu eseri sindiremediler. Bizzat İsrail devletinin belgeleriyle yayınladığı için koymadılar. İsmet Berkan'a ulaşmaya çalıştım cesaret edemediği için telefonlarıma bile çıkmadı.. En net ifadeyle belirtmek istiyorum ki bunlar Siyonist İsrail'in uşaklarıdır. Emperyalist ‘efendileri' onlara bunu emretti onlarda koymadı. Hani basın özgürlüğünü savunuyorlardı. Bu ahlaksızlıktan başka bir şey değil. İsrail'le ilgili yazdığım kitapta bir kelime uydurma yok hepsi İsrail devletinin resmi belgeleri ve saygın Yahudi kaynaklarından alınarak hazırlanmıştır. Ama gelin görün ki siyonist uşaklarına bunu anlatamıyoruz.” dedi.

SANSÜRCÜ İSMET BERKAN'A KINAMA
Yayın evi ise konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayarak İsrail devleti ile ilgili gerçeklerin sıralandığı kitaba eşi görülmemiş bir sansür uygulandığı, meslek ilkelerinden bahseden Doğan Medyasının kendilerine belli kesimlerden aldıkları direktiflerle ambargo uyguladığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: Yayımlanmasından sonra bir ay gibi kısa bir zaman sürecinde medyadan ve kamuoyundan çok olumlu ve yoğun ilgi gören ‘EFENDİ TERÖRİSTLER' kitabının, Radikal'in Kitap ekinde para karşılığı ilan edilmesini sansürleyen Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan'a şimdi soruyoruz:
Demokrasi kim için?

Yalnız vatanı pazarlayan AB Mandacıları için mi?

İfade özgürlüğü kim için?

Yalnız emperyalistlerin uşaklığını yapanlar için mi?

İnsan hakları kim için?

Yalnız ABD yandaşları için mi?

Basın özgürlüğü kim için?

Yalnız Siyonist Efendi Teröristlerin işbirlikçileri için mi?

İlanımıza sansür koyarak basın özgürlüğünü çiğneyen, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan'ın şahsında Radikal Gazetesi'ni kınadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

VAKİT

1 yorum:

  1. Anti Emperyalist çalışmalarından dolayı Sayın Yılmaz Dikbaş'ı takdir ediyoruz.. Darısı diğer Müslümanım diyenlerin başına..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.