T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36011] ATMA RECEP DİN KARDESIYIZ

DOĞRU YOL PARTİSİ
GENEL MERKEZİ
 

DYP BASIN MERKEZİ :

 

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Av.Çetin Özaçıkgöz’ün “Yozgat İl Başkanlığı atamasında” yaptığı konuşması :

 

“27 Mayıs 1960 darbesinden 50 yıl, 12 Mart 1971 Muhtırasından 38 yıl, 12 Eylül 1980 darbesinden 29 yıl geçtikten sonra Sayın Başbakan “Ben şapkamı alıp gitmem, gereğini yaparım” diyor.

Bu söz yıllardır söylenir durur ama, kendileri olsaydı ne yaparlardı söylemezler. Ama şimdi sorumluluk makamında bulunan bir Başbakan aynı şeyleri söylüyorsa yıllar önce Menderes ve Demirel’in yerinde olsaydı ne yapardı, bunu açıklaması lazımdır. Adnan Menderes’de mi şapkasını alıp gitmiştir.

Sayın Demirel, Cemal Gürsel gibi bir Genel Kurmay Başkanını görevden aldığı gibi 1975 de bir Orgeneralin değil, bir Korgenerali Hava Kuvvetleri Komutanı yapmıştır.

Darbe dönemlerindeki şartlarla bugünkü şartları karıştırmamak gerekir.

Bugünkü askerin demokrasi anlayışıyla, o günlerdeki askerin demokrasi anlayışı farklıdır. O zamanki Medya iletişimi ile bugünkü Medya iletişimi farklıdır. Bugün darbeleri savunan, teşvik ve tahrik eden muhalefet yoktur.

Darbelerin, telafisi mümkün olmayan zararları, milletin bütünü tarafından anlaşılmıştır.

O tarihlerde Sayın Demirel’in gereğini yapabilmesi için, “evine gelen askerlere silahla karşılık vermesi” mi gerekiyordu?

Evvelce bir tek Ankara Radyo evine 2 asker göndermekle Medya tahakküm altına alınırdı. Şimdiki teknolojide tv’lere, radyolara, internete müdahale edilmesi olanaksızdır.

Sayın Başbakan’ın “Ben şapkamı alıp gitmem, gereğini yaparım” sözü, “Atma Recep, Din kardeşiyiz” sözünü hatırlattı”


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.