ASRIN GÜREŞCİSİNE ASRIN HATASI YAPILDI !

Güreşin yaşayan efsanesi Hamza Yerlikaya'nın, 4 yıl boyunca boynundaki kırıkla 3 Avrupa, 1 dünya şampiyonluğu kazandığı ortaya çıktı. Dün ameliyat olan Hamza'nın minderlere ne zaman döneceği belli değil

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya, boyun omurundaki kırık sebebiyle önceki gün ameliyat oldu.
Beklenmedik bir anda rahatsızlanan ve doktorların acil müdahale edilmesi gerekir dediği için ameliyat masasına yatan efsane güreşçi, 'acaba bir ihmale mi kurban gitti' sorusunu akıllara getirdi. Yerlikaya'nın boynundaki kırığın yaklaşık 4 yıl önce oluştuğu ve hiçbir şekilde sağlık kontrolüne tabi tutulmadığı ortaya çıktı. Şampiyon güreşçinin bu süreç zarfında 3 kez Avrupa, 1 kez de dünya şampiyonu olması doktorları şaşırttı. Hamza'nın bu durumu başta olimpiyatlar olmak üzere dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılan hiçbir Türk sporcusunun düzenli olarak check-uptan (sağlık kontrolü) geçmediğini kanıtladı. Hamza'nın sağlığını ihmal etmenin sadece ona değil tüm Türkiye'ye yapılmış büyük bir hata olduğunu dile getiren Güreş Milli Takımı antrenörlerinden Avni Tarhan konuyla ilgili şu noktalara dikkat çekti: "Milli takımlarda yıllarca görev yaptım. Ancak hiçbir şekilde sporcularımız tepeden tırnağa kontrol edilmiyor. Şampiyonalara gitmeden önce öylesine efor testleri yapılır; ama geniş kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçmez. Tüm bunlar bir tarafa Hamza gibi bir sporcu elmas gibi korunmalıydı. Onun için bir değil pek çok doktordan oluşmuş uzman bir heyet seferber edilmeliydi. Hamza bizim gözbebeğimiz. Fakat nedense başımıza musibet gelmeden önlem alamıyoruz. Allah geçinden versin Hamza'nın mindere dönememesi grekoromenin bitmesi anlamına gelir."
'Ne zaman döner bilemeyiz'
"Hamza'nın boyun adaleleri öyle güçlü ki, adaleler kırıkları alçı gibi tutmuş." diyen Florence Nightingale Hastanesi'nden Opr. Dr. Mücahit Atmanoğlu, "Milli güreşçimizin 1. ve 2. omurlarında kırıklar mevcut. Tedavi edilmezse ileride kariyerine devam edemezdi.
Dün 4 saatlik bir ameliyat geçirdi. Kırık olan yerler tespit edildi. Milli güreşçinin sağlığı için ve spor hayatına devam edebilmesi adına bu operasyona ihtiyaç vardı. Hastamız 1 hafta daha hastanede kalacak." dedi. Atmanoğlu, "Eylül ayındaki Dünya Şampiyonası'na yetiştirilebilir; ama daha önemlisi olimpiyat oyunları var. Şu anda spor hayatını sürdürmesi konusunda 'risk vardır veya yoktur' demeyi zaman gösterecek. Bu tip kırıklarda her şey olabilirdi. 'Şu kadar günde ayağa kalkar' diyemeyiz. Şimdiden erken konuşmayalım. Ayrıca Hamza'nın sağlığı da önemli." açıklamasını yaptı.ZAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.