IRAK PARLEMANTOSUNU UCURDULAR VİDEO İZLE !

Irak Parlamentosu'nda 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının ardından, aynı yerde patlamaya hazır içi bomba dolu 2 çantanın daha bulunduğu belirtildi.

Amerikan askeri yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinde başkent Bağdat'ın en güvenli bölgesi olarak bilinen Yeşil Hat'taki Parlamento binasında gerçekleştirilen ve 3'ü parlamento üyesi 8 kişinin ölümü, 20 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı eylemin ardından, aynı yerde patlamaya hazır 2 bombalı çantanın daha bulunduğu bildirildi.

Amerikan Askeri Sözcüsü Yarbay Christoper Garver, parlamentoda restoran yakınında içlerinde patlayıcı bulunan 2 el çantası bulunduğunu, ABD ordusuna bağlı bomba imha ekibinin bu çantaların içindeki bombaları etkisiz hale getirdiğini duyurdu।

Bugünkü saldırıların ardından Yeşil Hat'ta giriş-çıkışların tamamen durdurulduğu kaydedilirken, Parlamento Başkanı Mahmud El Meşhadani, meclis üyelerini yarın erken saatlerde olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

Parlamento binasında gerçekleştirilen bombalı intihar eyleminde son gelen bilgilere göre 3'ü parlamenter olmak üzere toplam 8 kişi hayatını kaybetmiş, aralarında gazeteci ve parlamento üyelerinin de yer aldığı 20 kişi de yaralanmıştı.


haber 10

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.