ŞEHİD CAHAR DUDAYEVİ RAHMETLE ANIYORUZ !


YUKARIDAKİ fotografta Cahar Dudayev'in sehid olmadan bir kaç saniye önceki görüntüsü kendisini sehid eden füze kamerasindan yansiyor.



11 sene önce bugün Cahar DUDAYEV sehit oldu… Fotografta Cahar Dudayev uydu telefonla görüsme yapmaktadir. Profesyonel Askeri pilot olan Cahar Roketin geldigini duyunca yukariya bakiyor ve hiç panik yapmadan kaçmadan onu karsiliyor. Roketi duyunca hiç kontrolü kaybetmeyen cesur Cahar sehadeti beklemektedir ve yerinden bile hareket etmiyor. Fotograf Amerikan MSA (milli savunma ajansin) kontoründeki dergisinden alinmistir.



21 nisan 1996'da gece saatlerinde bit terör saldiriya ugrayan Çeçen Içkeriya Cumhuriyeti birinci Cumhurbaskani sehit oldu. Cahar Dudayev Çeçenistan'in batisinda bulunan GEHI-ÇU köyünde uydu telefon ile görüsme yaparken teröristler tarafindan roket saldirisina ugrayarak sehit olmustu.

Rus teröristler Cahar Dudayev'i sehit etmekle Çeçenistan'daki direnisin bitecegini inanmaktaydilar ve savasin onlarin lehine bitecegine inaniyorlardi. Ancak yenilgeye ugradilar.Çeçenler bu vahsi terör saldiri karsisinda yilmadilar ve dimdik ayakta kaldilar. Bir tek vücüt olan Çeçen mücahitler Çeçenistan'in baskenti Grozniyi isgalcilerden geri alarak büyük bir basari ve tarih boyunca konusulacak bir destan gösterdiler. Ve bu operasyonla birlikte büyük bir yenilgiye ugrayan Rus isgalci teröristler Çeçenistan'dan çikmak zorunda kalmislardi.

Cahar Dudayevin sehadetinden sonra ÇIC yetkililer bu terör saldirisinin gerçek sorumlularini ortaya çikarmak için bir komisyon kurarak isgalciler ülkeden çikarana kadar gizli çalismalara basladilar.1996'da Isgalciler ülkeyi terk ettikten sonra 1999'a kadar bu komisyon açik bir hareket ederek çalismalara devam ettiler. Ve çok basarili arastirmalara imza atarak bazi bu pervasizca yapilan terör saldiriyi pilan kuranlari ortaya çikardilar.

1999'da Rus-Çeçen savasi tekrar baslamasiyla bu komisyon yine çalismalarini gizlice devam ettirmekteler.

Bu komisyonun elde ettikleri bilgiler arasindaki püf noktasi olusturan bilgi ise Cahar Dudayev'in bulundugu tam koordinatlarini ABD baskani Klinton'un emrin altindaki Milli Savunma bürosundan Klinton'un emri ile verildigini tespit edildi. Cahar Dudayev'in kulandigi INMARSAT uydu telefonu ABD Amerikan milli savunma tarafindan izleniyordu. Öte yandan vur emri ise bizzat Rusya Federasyonu o zamanki baskani Boris Yeltsin tarafindan verildigini de ögrenildi.

Arastirma komisyonun çalismalara engel olmamak sebebi ile bazi bilgileri açiklamak mümkün degil. Sadece bunu söyleyebiliriz. Çeçen yetkiler bu arastirmanin ne olursa olsun sonuna kadar götüreceklerini ve bazi kisilere bu terör saldirida rol oynayanlara ceza verildigi gibi sorusturma bitince kalanlara da en kisa zamanda ceza vereceklerini bildirdiler.

kaynak:yürüyüş dergisi



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.