Kurtulmuş; Gülen ve cemaati AKP'li

Saadet Partisi genel başkanı Numan Kurtulmuş. Fethullah Gülen ve cemaatinin AKP'yi açıkça desteklediğini söyledi ve ekledi: Bu seçimlerde belki de ilk kez bu cemaatin bu kadar açık politize olduğuna şahit olduk.

'İşte Tempo dergisindeki söyleşi:


-Fethullah Gülen'i tanıyor musunuz?

NK- Şahsen tanımıyorum.

-Milli görüş, Gülen cemaatine ne kadar mesafeli?

NK-Biz, Saadet Partisi olarak hiçbir şahsın, grubun partisi değil 72 milyonun partisidir.

-Gülen grubuna Milli Gazete'de sıkı muhalefet yapılıyor. Gazetenin en etkili yazarlarından Mehmet Şevket Eygi, Fethullah Gülen için ‘din baronu' imasında bulunuyor. Adını vermeden cemaati, "Rezil bir din sömürüsü var. Akılları tek bir zatta" diyerek eleştiriyor. Allayıp pullamadan söyler misiniz; Gülen cemaati ile Milli görüşçüler arasında tam olarak ne var?

NK- Samimiyetle söylüyorum. Biz Türkiye'de hiçbir gruba savaş açmayız. Saadet Partisi bir siyasi partidir. Gülen cemaati ise bir cemaat örgütlenmesidir. Herhangi bir cemaatin nasıl bir siyasi faaliyet içinde olacağı da bizim etkimizde değildir. Ama en azından şunu söyleyebilirim; son seçimlerde Fethullah Hoca Efendi cemaatinin yayın organları ve onu destekleyen çevrelerde Saadet Partisi ile ilgili uzak bir görüntü sergilemişlerdir. Fakat daha önemlisi şudur; Adalet ve Kalkınma Partisi ile çok yakın diyalogları olduğu görülmüştür. Bu seçimlerde belki de ilk kez bu cemaatin bu kadar açık politize olduğuna şahit olduk


17 yorum:

  1. Sayın Genel Başkanım,
    Fethullah Gülen bu ülkede her zaman Milli Görüşün karşısında olmuş, ve Milli Görüş'e karşı olumsuz bir tavır sergilemiş, bütün seçim dönemlerinde Milli Görüş'ün önüne maalesef hep taş koymaya çalışmış, buna da kısmen muvaffak olmuştur.
    Eceviti sevdiği kadar, sizi de Erbakan Hocamı da asla sevmez.
    O İslâm'i cemaatleşme adı altında örgütlenerek, İslâm'ın hakimiyetinin karşısında durmaktadır sinsi sinsi.
    Yarın Allah'ın huzurunda nasıl hesap verir bilemem.
    Mehmet SARIKAYA

    YanıtlaSil
  2. yoruma ne hacet yorum gerektırmiyecek şekilde açıklamış sayın genel başkan

    YanıtlaSil
  3. Dar bir çerçeveden olaylara bakılınca öyle gözüküyor. din patronu sömürgecisi v.s.
    Fakat bazı yollar geçmişte denenmiş ve başarısız olmuştur, bu aşikardır ve milli görüş de bunun içindedir.

    Birileri nedendir bilinmez; bilmediği dünya görüşünü tasavvur etmediği.. azcık da olsa ideali hususunda fikre sahip olmadığı kişiler hususunda bu kadar yıkıcı ithama ve mahşerde kaldırılamayak bir vebali yüklenmek hususunda bu kadar gönüllü olabilir...

    Yıllarca itham edilen cemaat, grup tarafında partileri bir kez bile eleştiri almışlar mıdır?
    Mesele insanımıza en güzeli göstermekse... bu metodda yanlışlık yok mudur?
    Arkadaşlar gelişen olayları daha soğuk kanlılıkla değerlendir meliyiz...
    Bu bahsedilen mesele yıllardır iktidar olamamış bir partinin toparlanma hareketi değildir.
    birilerini yıllardır yere gömdüklerini yer kusarken bunları tartışmak cok yersiz.
    Ahmet DURANOĞLU 30.04.2009

    YanıtlaSil
  4. Ağzınıza sağlık Ahmet Bey...

    Sağ partilerin özellikle AKP konusunda Saadetin bu keskin tavrı, bu anlayışsız ve sanki "ticari bir ortamda satış baltalama yapan başka bir tüccarın ifade tarzı" gibi bir ifade tarzını Saadet Partisine gönül verenler kendilerine yakıştırabiliyorsa gerçekten iyi bi açıklama olmuş başkandan... Bence vahim bir açıklama...
    Bir Parti başkanı başka partilere atıfta bulunarak gündeme gelmemeli hele hele ki o ona destek verdi bu buna destek verdi diye konuşmamalı bile.
    Projeleri, çözümleri, öngörüleri ile gündemde olmalı. Hala 80lerin siyasi anlayışı ile hareket etmek ne kadar mantıklı?

    Ayrıca siyasette bırakın yalan söyleyecekse iftira atacaksa bunu muhalif olanlar yapsın, kuyruk acısı olanlar değil...

    Ve Cemaatin -diyelim ki- AKP ye yandaş olması neden bu derece rahatsızlık yaratıyor? Kime yandaş olmalılar? %2 ye mi?
    Yapmayın lütfen...

    YanıtlaSil
  5. kardesim yalan olan iftira olan nedir_?? hoca efendinin double ajan oluşu mu karaoğlan sevdası mı akp yardakçılığı mı yoksa ümmete ılımlı islam ıstılahını sokma çabası mı dinler arası diyalog bid'ati mi_?...

    hoca efendi neden amrika'yı mesken tuttu amrika'daki evinin güvenliğini neden CIA sağlıyor nasıl oldu da hoca efendi 28 subat sürecini takip eden dönemde hastalık bahanesi ile dostlarının ülkesine kacabildi ya da kacırılabildi_??

    kişi sevdiği ile beraberdir(fahr-i kainat s.a.s)

    YanıtlaSil
  6. s a
    daha dün, "eûzübillâhi mineşşeytânirracîm ves siyaseh" diyen bu mübarek cemaat nasıl oldu da böyle bir (kendilerine göre imanın şartlarından olan) lanetli işe bulaştılar. hatta bu gün "ergenekon baş savcılığını da" bu mümtaz cemaat yayın organları tarafından yapılmaktadır.
    bu meseleler çok derin çokkkkkkkkk.
    allah amerikanın da amerikancıların da
    ........................................ şerrinden islam ümmetini korusun
    AMİNNNNNNNNNNNNNNNNN
    ADI MÜSLÜMAN.

    YanıtlaSil
  7. Milli Görüşçüler yıllardır, insanlara faydalı ile zararlıyı, doğru ile yanlışı, güzel ile çirkini, Hakk ile batılı, firavun ile Musa'yı, zalim ile mazlumu, adaletin güçlü olmadığı, güçlünün de adaletli olmadığı yerde nelerin olabileceğini anlattılar, anlattılar, anlattılar, Peki sonuç.....
    Sonuç mu bizi hiç enterese etmez. Biz üzerimize düşen görevi doğru bir şekilde yapıp yapmadığımızdan sorumluyuz. Layıkıyla görevimizi yerine getirdiysek ne mutlu bizlere, eksiklerimiz ve hatalarımız varsa da bundan Allah'a sığınırız.

    Milli Görüşçüler kimler biliyormusunuz, hani o %2,3 varya işte onlar, onun dışında onbilerce, yüzbinlerce hatta milyonlarca insan bende Milli Görüşçüyüm ''AMA BU SEFER......... '' diyor ya, hepsine devam ettikleri yolda hayırlı yolculuklar kardeşim,


    Neden bu kadar keskin çizgiler çiziyorum söyleyeyim;


    Talut'un ordusunda Calut ile savaşa giden ancak önlerine çıkan sudan bir avuç müstesna kana kana içen ve sonrada ''bizde inananlarımız ama calutun ordusu çok güçlü onları yenemeyiz o halde geri dönelim' diyenlerle, söz verdikleri gibi bir avuç müstesna su içmeden calutun ordusunu yerle bir edenler birmidir. Okçular tepesinde savaşı kazandık zannederek ganimetleri paylaşmak için '' eh bizde inananlarız ama ganimetleri kaçırmayalım'' diye görev yerlerini terk edenlerle ne olursa olsun rüzgar nerden eserse essin emre itaat ederek okçular tepesini terk etmeyen sahabeler aynı değerdemidir. Nemrutun Hz. İbrahim için yaktığı ateşi çok büyük ve azametli görerek ''İbrahim davasında haklı ama bu ateş sönmez boşuna uğraşmayalım'' diyenlerle saffım belli olsun diyerek gagasında su taşıyan serçe kuşu aynımıdır.
    Bak binlerce yıl önce yaşanmış olan olayları bu gün kendimize örnek alalım diye nasılda anlatıyoruz. Nesilden nesile topluluktan topluluğa dilden dile gönülden gönüle anlatılan bu gerçek olaylar hepimiz için bir örnek, övünme ve davaya bağlanma kaynağı olaylardır. Şuna da kesinlikle inanıyorum ki, bu gün 21.yy. da bir avuç Milli Görüşçünün mücadelesi bundan yüzlerce hatta binlerce yıl sonra bile aynen şöyle ifade edilecek ''Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN önderliğindeki Milli Görüşçüler yaşadıkları zamanda emperyalizmle , siyonizmle, zalimlerle, zamane firavunlarıyla, öyle bir mücalede etmişlerdi ki bu gün ADİL bir dünyada yaşıyorsak onların sayesinde'' diyecekler ve birbirlerine Milli Görüşün destanını anlatacaklar .


    O zaman ki bu övgülere mahzar olmak ve yazılan destanda bulunarak torunlarına ve nesillerine en büyük mirası bırakmak isteyen bu gün ki mühür sahipleri;onlar içinde vakit çok geç sayılmaz, İnşallah Hakk'ın hizmetinde olurlar ve hayırlı hizmetler yaparlarda biz yanılmış oluruz.


    Allah'a enamet olun. S.A.

    YanıtlaSil
  8. fetullah hoca ve yandaşları artık güvenirliğini yitirmiştir. onlar artık çıkarcı, rantçı ve yandaşlarını bir yerlere getirmek için örgütlenmiş sinsi bir oluşumdur...bu cemaat artık inançlı insanları sömürerek kendini kabul ettirmeye çalışıyır...yazıklar olsun...Allah umarım hem bu dünyada hem öteki dünyada cezanızı verecektir...

    YanıtlaSil
  9. kişileri damgalamak hele sevenleri nezdinde bir makama oturtulmuş kişileri damgalamak ve düşman kesimimn ağzına pelesenk olacak şekilde tekfir etmek veya ajanlıkla suçlamak büyük gıybettir. adsız birisi hocaefendi için double ajan diyor belgelerini de gösterse memnun olurdum. ayrıca yine birinin yazdığı gibi cemaat mensupları siyasetten içtinabı iman esası olarak görmekteymişler. bu hocaefendinin hangi kitabında yazıyor. üstad bediüzzaman ise meseleyi yalan üzerine dönen siyaset dilsiz şeytandır diyerek özetliyor. mesele elimizdeki nur'u insanlara tanıtırken siyaset topuzuyla onları ürkütmemektir diyor. risaleleri ya da kitapları okumadan kulaktan dolma cümlelerle ve dedikodularla insanları damgalayanları Allaha havale ediyorum. Abdurrahman Genzileli

    YanıtlaSil
  10. milli gençMayıs 01, 2009

    Vallahi sayın Abdurrahman Genzieli Sizin hocaefendinizi damgalamak için "BAŞÖRTÜSÜ TEFERRUATTIR" sözü yeter kaldı ki damgalamak için elimizde ılımlı islam ,dinlerarası diyalog,ABD İslamı ve daha bir çok malzemede var ben sadece Başörtüsü hakkında Amerikada ki hocanızın söylediğini belirterek sizi aydınlatmak istiyorum...

    YanıtlaSil
  11. Değerli kardeşler sanırım iki farklı düşünce burada birbirleri hakkında tam da içlerinde geçenleri söyleyemiyor ama homurdanıyor.
    Sanırım şeytan habire vesvese verip kışkırtmak ve tartıştırmak istiyor. Ve daha kötüsü gıybet hatasına hepimizi düşürerek dünyevi imtihanı kaybettirmek istiyor.
    Bu tartışma yıllardır devam ediyor lakin bir sonuca ulaşılamadı . Zaten maksat sonuca ulaşmak değildi. Bu tartışma yoluyla enerjisi bitmiş idealden yoksun ve de bahene bulup icraat edemeyen bir nesil yetiştirmekti ve bir bakımada muvaffak oldular !.

    Kardeşler bizler Muhabbet fedaisi olma yolunda bir adım atalım ve bizim üzerimizden planlar yapanların planlarını boşa çıkaralım.
    Milli görüş bu millete çok hizmet etmiştir bu unutulamaz.
    Fethullah Gülen hoca efendi de bu millet için hizmet etmiş ve ediyordur.
    Metodlar farklıdır bunu da unutmayalım.

    Bir hatırlayalım HZ.Peygamber efendimiz sallellahu aleyhi vesellem mekkeyi fethe giderken ne kadar da dolambaçlı yollardan geçmişti.

    Ve kuranı kerimde kehf suresi 65 ile 82.ci ayetleri arasındaki kıssada RABBİMİZİN bizlere bildirdiği HZ.musa aleyhisselam ile HZ. Hızır aleyhisselamın yolculuklarını detaylı bir şekilde incelememiz gerekir

    Bizlerin yapacağı; bu yapılan hizmetleri bir adım daha ileri götürmek, bizden sonra gelecek olan nesillere yeni yeni ufuklar açmak ve mahşerde hesap verirken yüzümüzü ak eden bir ilahi rızaya muvaffak olmaktır.

    Dersler almalıyız bu gelişen hadiselerden...

    Bugün 1 mayıs ve birileri bir yerleri yıkma peşinde. Milletimizin huzurunun temeline A4 patleyıcı yerleştirmekte.

    Kardeşler çok şükür ki ne milli görüşten ne de Fethullah Gülen Hoca efendinin sevenlerinden birine bu yıkıcı faaliyetler arasında görmüyoruz.

    İman kuran hizmetinde olanlara şeytanlar güçlük çıkartır. Bu başından beri böyle oldu, böyle de devam eder.

    Bizler Fethullah Gülen Hoca efendiyi yakından tanımıyoruz. Neler yazdı bunlarıda sanırım yeterince okumadık. Dünya görüşü ve idealleri hususundada bildiklerimiz sadece bizlere aktarılan kadar...
    Onun içindir ki cemiyete malolmuş şahsiyetleri ve bunları seven milyonlarca kişiyi tahlil ederken daha hassas davranmalı yarın hesap gününde tehlikeye girmemeliyiz.

    İmana ve kurana gönül vermiş erlerin tüm gayretleri, endişeleri, heyecanları İlahirıza çerçeverinde insanlığa hizmettir.

    Onlar ki, faydasız işlerden ve boş sözlerden yüz çevirirler.
    (MÜ'MİNÛN suresi 3. ayet)

    YanıtlaSil
  12. Cemaat Yetkilileri 5 yıl önce bizlere 12,5 milyon kişinin Rahle-i Tedrisatlarından geçtiğini söylemişti,övünerek. (Bugün bilmem ne kadar..?) Bizde oldu da ne değişti dedik kapadı çenesini, kalktı gittti. Ne verdiniz memlekete, neler vermeyi vaad ediyorsunuz??? Kapınıza Kur'an-ı, İslamı öğrenmeye gelen masum halka Yüce Kur-an'ı değilde Hocanızın ILIMLI islam fikirlerini doğum yeri ve tarihini öğretip Ebedi Alem adına işinizi ne kadar zorlaştırdığınızın farkında mısınız? (Hemen hemen tüm cemaatler için geçeerlidir) Cenab-ı Allah avam sınıfındaki saf ve masumların vebalini de bu işi bilinçli yapanların boyunlarına yukleyecektir... Allah masumları Kurtarsın...

    YanıtlaSil
  13. Yarin su bazi iftira atan kisiler nasil hesap verecek onu cok merak ediyorum. Siz Hocaefendinin kimi ne kadar sevgini filan birakinda sizlerin bir musluman inanmis cemaat kakkinda attiginiz iftiralar ne olacak ona bakin. Muslumansaniz baska bir musluman hakkinda biraz daha dikkatli olun lutfen. Kurani kerimde bir muslumanin baska bir musluman kardesi hakkinda sui-zan etmesinin yeri cok aciktir.

    YanıtlaSil
  14. sizden bir daha mail almak istemiyorum. siz ancak başkalarına çamur atarak bir yerlere gelmeye çalışan zavallılarsınız. defalardır uğraşıyorum. mail grubunuzdan çıkamadım. zaten ben üye olmamışım. kendini müslüman olarak bilen biri gıybetin ne demek olduğunu bilir. ortaya belge koyun. kimsenin arkasından konuşmayın. yaptığınız hareket bir müslümana yakışmıyor.

    YanıtlaSil
  15. ewet bende mail almak istemiyorum yaptığınız sadece iftira ondan bundan duyduğunuz sözler belge yok görüntü yok o demiş bu demiş o kadar..biz neden görmüyoruz hoca efendinin söylediklerini neden sadece siz görüyorsunuz biliyorsunuz. bu kadar iftira ile başkasının ağzıyla konusarak kendinize nasıl yazık ettiğinizin farkındamsınız.eğer ufak bi görüntünüz varsa müslümansanız yayınlarsınız yoksa bu vebalin altından kalkamazsınızz..

    YanıtlaSil
  16. Ne mailinden bahsediyorsunuz? ANLAMADIK!
    Hakeza size mail gönderen üye olduğunuz gruptur.Bizimle alakası yoktur.Maili biz size atmıyoruz ki zaten! Bizim haberimizi size gönderen ya da sizin üyesi olduğunuz gruba yönlendirilmiş sizde bu haberden haberdar olarak bizim bu sayfamıza ulaşmışsınız..Hocaefendinizin veya bir başka kişiye iftira atmadık ki haber ortadadır..

    editör

    YanıtlaSil
  17. "Zan'dan sakınınız..Kardeşlerinizin etlerini çiğnemeyiniz.."
    Kendinize geliniz..

    Efendimiz (SAV) 'in Hz.Ali'ye buyurduğu gibi,
    "Kalbini açıp baktınmı ?"
    sorusunu defalarca sorunuz kendinize..

    Kendinize gelin lütfen..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.