ELEKTRONİK HARP VE İSTİHBARAT / ASELSAN’I DİKKATLE İZLEYİN

Dedekorkut Evliyaoğlu
stringercloser@yahoo.com

İnternet sitelerini ziyaret etmek bilgimi ve belgelerimi zenginleştiriyor. Ama ASELSAN’ın sitesini ziyaret ettiğimde yazılan teknik tanımlamaları anlamasam da çok hoşuma gidiyor. Biliyorum ki Türkiye’nin güvenliği ve stratejik gücü, yaptırım kapasitesi açısından çok önemli projeler yürütüyor, teknolojiler geliştiriyor.
İnşaallah nükleer silah ürettiklerini de açıklarlar da hep beraber kurbanlar keser, halaylar çeker, düğün dernek yaparız…
Neden mi?
Bölgemizde sıcaklık giderek artıyor.
Türkiye Azerbaycan / Karabağ Meselesi konusunda Rusya ile karşı karşıya,
Ortadoğu’da Amerika ile karşı karşıya,.
Irak konusunda İran ile karşı karşıya,
Ege’de bir anlamda Yunanistan ile karşı karşıya,
PKK konusunda tansiyon 1988’e kıyasla düşmüş olsa bile Suriye ile karşı karşıya,
Balkanlar konusunda tüm Avrupa ile karşı karşıya,
Anlayacağınız tehdit algılamamız yenilir yutulur cinsten değil.
Mesela sitesinin bir yerinde ASELSAN şu ifadelere yer veriyor:
ASELSAN, 1984 yılından bu yana müşteri ihtiyaçlarına özel elektronik harp sistemleri geliştirmektedir. Elektronik Destek Tedbir, Elektronik Karşı Tedbir konularında edinilen bilgi birikimi ve teknolojik “know-how” sayesinde ASELSAN, kendi özgün elektronik harp cihaz ve sistemlerini tasarlayıp üretebilmektedir. Mevcut elektronik harp deneyimlerine dayanarak son beş yıl içinde, hava platformu kendini koruma sistemleri geliştirme çalışmalarına başlanmış ve bu alanda da müşteri ihtiyaçlarını karşılayan, özgün sistem çözümleri üretilmiştir. Elektronik harp alanında askeri ihtiyaçlara yönelik geliştirilen cihaz ve sistemler ile edinilen tecrübeden sivil alanda da yararlanılarak, Milli Monitör Sistemi gibi sivil kullanıma yönelik sistemler de ürün yelpazesine eklenmiştir. ASELSAN bugün ulaştığı teknolojik seviye ile hava / yer platformu sabit, mobil ve taşınabilir elektronik harp ve istihbarat sistemleri konusunda dünyanın bu alandaki lider kuruluşlarındandır.
ASELSAN AVİYONİK SİSTEMLER DE YAPIYOR
AAS 44 Aviyonik Nişancı Termal Görüş Sistemi
AAS-44 Nişancı Termal Görüş kullanıcıya pilotaj/seyrüsefer, keşif, arama-kurtarma, otomatik hedef takibi, hedef tespit, tanımı ve teşhis kabiliyetleri sağlayan hafif, küçük boyutlu ve çok amaçlı bir cihazdır.
Genel Özellikler
- Gelişmiş Görüntü İşleme Tekniği
- Laser ile Hedef İşaretleme
- Jiroskopik ve Elektronik Stabilizasyon
- Çok İşlevli Otomatik Takip Modları
- Bağlandığı platform üzerinde bulunan diğer donanımlar ile arayüzü sağlayan MIL-STD-1553/ARINC-429 veriyolları
- Seyrüsefer Kabiliyeti Sağlayan Üçüncü (Geniş) Görüş Alanı
- Görüntü dondurma özelliği
Umarım bu kısa ufuk turu bize onlarca ASELSAN kazandırmaya ufacık bir vesile olur.
Türkiye’nin yüzlerce ASELSAN’a ihtiyacı var…
Yazarın Diğer Makaleleri

NETPANO

1 yorum:

  1. Üniversitelerimizi projeler üretip sanayicilerle işbirliği kursa yüzlerce olmasa da onlarca aselsanımız olabilir. Hangi üniversitelerimiz diye güldüğünüzü görüyorum buradan :-)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.