Su kalmadı, duaya çıkın !

Avustralya Başbakanı Howard halka işte böyle seslendi. Tarım tehlikede, hükümet su kullanımına ciddi kısıtlamalar getirdi.

Avustralya başbakanı halka işte böyle seslendi. Tarım tehlikede, Hükümet su kullanımına ciddi kısıtlamalar getirdi.



Susuz ve kurak günler yalnızca Türkiye’nin kabusu değil... Yeşili bol Avustralya’da bile alarm verildi. Avustralya Başbakanı John Howard, vatandaşlarından yağmur duasına çıkmalarını istedi. Avustralya kıtasının yüz yılın en kurak dönemini geçirdiğine işaret eden Howard, “Kuraklık canımıza okuyor. Şaka yapmıyorum. Daha fazla yağmura ihtiyacımız var. Hepimiz yağmur için dua etmeliyiz” dedi.



Tarım da alarm verdi
Ülkenin güneyindeki en önemli tarım bölgesi olan Murray-Darling nehir havzasında kuraklık yüzünden sulama yapılamaz hale gelindi. Nehir havzasındaki barajların ancak yüzde 12’sinin dolu olduğuna işaret eden yetkililer bu rakamın tahmin edilenin bile yüzde 40 altında olduğuna işaret etti. Fransa ve İspanya toprakları büyüklüğünde olan nehir havzası Avustralya tarımının yüzde 41’ini ve tahılının yüzde 90’ını üretiyor. Yıllık 22 milyar dolar olan tahıl ihracatı, ülkedeki tarımsal üretimin önemli ölçüde azalması yüzünden tehlikeye girmeye başladı. Hükümet su kullanımına kısıtlama getiriyor

HABERVAKTİ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.