Türkiye hedefte mi?



ABD, neden Türkiye'yi El Kaide'nin hedefi yaptı. Fatih Çekirge, El Kaide’nin Türkiye’ye karşı intikam fetvası vermesini yazdı.



Fatih Çekirge'nin bugünkü köşesinden
"BU hafta size birbiriyle iç içe geçmiş iki önemli olayı ve soru işaretini aktarıyorum. İkisinin de ortak özelliği Türk-ABD ilişkileri ve Irak-İran bağlantısını içermesidir... Ve en önemlisi El Kaide’nin Türkiye’ye karşı intikam fetvası vermesidir. Şimdi sırasıyla başlayalım:"
ANKARA’daki ikinci önemli soru ise şu: - Terörist Öcalan sözde ateşkes için mayıs ayı ortalarını son süre olarak vermişti.
Süre doldu..
Ne garip tesadüfse aynı anda koordinatörlük de çöktü.
Türkiye şimdi Kuzey Irak’a girmenin tam çizgisinde duruyor. Ve ABD buna karşı.
Ve işte tam bu sırada AP ajansı aniden bir haber geçiyor:
- El Kaide’nin sağ kolu geçen sonbaharda yakalandı. Irak’ta suikastlar düzenleyecekti.
Ve ardından El Kaide’nin Irak sorumlusu olduğu belirtilen El Iraki’nin Türkiye’de yakalandığı ve CIA’ya teslim edildiği haberleri dünya basınına pompalanıyor.
Sonra?
Sonra El Kaide Türkiye için "intikam fetvası" veriyor.
Böylece Türkiye hedef haline getiriliyor.
Ve bütün bu tespitlerin üzerine şimdi Ankara’da şu sorular soruluyor:
- Geçen sonbaharda meydana gelmiş bir olayı ABD bugün neden ısıtıyor. AP bir Amerikan ajansı ve neden aniden böyle bir haberi yayınladı? Neden Bush açıklama yaptı? Neden Türkiye El Kaide’nin hedefi haline getirildi?
Oysa söz konusu kişinin Türkiye’den ABD’ye teslim edilmediği MİT tarafından resmen açıklandı.
Evet, Türkiye Kuzey Irak’a doğru hareketlenmeye başlayınca PKK’dan El Kaide’ye kadar uzanan bir "tehdit çemberi" kuruluyor.
Şimdi Ankara’nın en derin merkezlerinde bu potansiyel tehdidin Türkiye’ye karşı nasıl bir tuzaklar zinciri haline dönüştürüleceği sorgulanıyor.
Yani ciddi düzeyde bir alarm var.
Fatih Çekirge/Hürriyet

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.