YAĞMUR YAĞMADI BUĞDAY SIKINTISI KAPIDA



Beklenen yağış, nisan ortasına gelinmesine rağmen düşmemesinin, rekoltede yaklaşık yüzde 20 oranında bir düşüklüğü yol açması bekleniyor.

Ancak Konya'da hububat alanları yeterli yağışı alamadığı gibi, baraj ve göllerimizin su seviyelerinde yüzde 40'ya yakın azalma var'' dedi. Motuk, Konya'nın hemen her yerinde çiftçilerin yağmur duasına çıkmaya başladığını, herkesin beklenen yağışın bir ön önce düşmesi için dua ettiğini anlattı. Konya'da sulama imkanı olan çiftçilerin ekinlerinin nispeten iyi durumda olduğunu vurgulayan Motuk, şunları kaydetti: ''Beklenen yağışın Nisan ortasına gelinmesine rağmen düşmemesinin, yaklaşık yüzde 20 rekolte düşüklüğüne neden olacağını tahmin ediyoruz. Hububat tarlalarında yağış azlığı nedeniyle, sulandığı halde toprakta çatlamalar görülüyor. Oluşan çatlamalar, yağış azlığı nedeniyle topraktaki nem oranının çok düşük seviyelerde olduğunu gösteriyor. Bu da, tarladaki ekili hububatın yeterli gelişmeyi sağlayamayacağı anlamına geliyor.'' Motuk, bölgedeki hububat çiftçinin kritik bir eşikte olduğunu, ay sonuna kadar düşecek yağış miktarının rekolte için belirleyici olacağını sözlerine ekledi.

HABER1

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.