yüzde52 den HEPİMİZ BAŞÖRTÜLÜYÜZ EYLEMİ ! VİDEO


Cüppeli generallere ve onların güvelerine karşı Hayalgücü ve gençliğin vicdanı eylemde

Dün İÜ rektörlük sarayındaki cüppeli generallerin güveleri Edebiyat Fakültesi’nde başörtülü bir kadını içeri almayıp kadına saldırmış, gençlerin bu duruma müdahalesi üzerine güveler gençlere de saldırıp bir arkadaşımızı darp etmişti. (Ayrıntıları aşağıda okuyabilirsiniz.)
Bugün engizisyoncu rektörlüğün kışla üniversitesindeki baskılara öfke duyan gençler, başörtüsü takıp Laleli’den yürümeye başlayarak Edebiyat Fakültesi’nin kapısının önüne dikildiler. %52 Cemiyet-i Hergele imzalı “Rektörlükteki Cüppeli General, ‘Güve’lerinin İpini Sıkı Tut, Hepimiz Başörtülüyüz” ve “Dikkat! Güve Saldırır” pankartları taşıyan ve hepsi de başörtüsü takan gençler sloganlarla yürüyerek Edebiyat Fakültesi kapısına geldiler. Kapının önünde bir süre durarak “Zulme İnat Hepimiz Başörtülüyüz”, “Zulme İnat Yaşasın Hayat” sloganları atan gençlerin önünden dün saldıran ‘güve’nliklerin hepsi kaçtı. Hatta dün gençlere özellikle saldıran rektörlük kapıkulu güve, idare tarafından içeri kaçırıldı. Fakültenin içindeki gençlerden de eylemcilere alkışlar ve sloganlarla destek geldi.


Başörtülü eylemciler, bir süre sonra, fakültenin içine girerek Hergele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Bu arada topluluğa yeni başörtülüler ve 12 Eylül faşizmini aratmayan baskı ortamına öfke duyan diğer gençler de katıldı. Baskıya karşı sessiz kalmayan tüm gençlerin alkışlar, sloganlarla yürüyüşe katılmasıyla %52’nin eylemi olarak başlayan tepki, yüzlerce gencin katıldığı büyük bir eyleme dönüştü. “Zalimlere İnat Yaşasın Hayat”, “Zulme Karşı Omuz Omuza”, “Güveler Dışarı” sloganlarıyla yürüyen gençler, Hergele Meydanı’nda sloganlarını sürdürdü. Burada “Güvenlik Güvenlik Baksana, Başörtüm Sağlam Yırtsana” şarkısını hep bir ağızdan söylediler. Kapı girişine yeniden gelen topluluk pankartları girişteki demirlere asarak sloganlarını sürdürdü.
Bu arada %52’ciler yanlarında getirdikleri naftalinleri güvelere karşı etkili bir ilaç olarak kapı girişindeki güvelerin ve kabinlerinin üzerine fırlattı.
Eylem, 200’den fazla gencin katılımıyla rektörlüğün kışla düzenine karşı büyük bir öfkeye dönüştü. Yıl boyunca kurdukları kışla düzeniyle üniversite kampüslerini açık hava hapishanesine çeviren rektörlü-dekanlı cüppeli generaller ve onların kapıkulu güveleri, yıl sonu gelince baskılarını doğrudan şiddete dönüştürmenin karşılıksız kalacağını sanarak yanıldılar. Fikirlerini, eylemlerini, davranışlarını, kılık kıyafetini beğenmedikleri gençleri soruşturma-kovuşturma-disiplin tehditleriyle, kameraları ve özel güveleriyle baskı altına almaya çalışan cüppeli generaller, dünkü güve saldırısı, akademik maskelerinizin altında nasıl da faşizan bir çeteleşmenizin olduğunu gösterdi. Ama dün de kışla düzeninize sessiz kalmayan gençler, bugün daha fazla gençle ve daha öfkeli bir şekilde “Zalimlere İnat Yaşasın Hayat” dediler. Bundan sonra da eylemleriyle “Krallar Çıplak” demeyi sürdürecekler. Özel güvelerinizi kafeslerinde tutmaya özen gösterin. Beyazıt kışlasına karşı gençlerin hayalgücü eylemleri artarak sürecek. Rektörlük sarayındaki engizisyoncuların ve tacizci özel güvelerin baskılarından bıkan, vicdanı olan herkesi bu saldırgan baskı ortamına karşı daha fazla ses çıkarmaya, daha fazla eylem yapmaya çağırıyoruz.
Zalimlerin gücüne karşı hayalgücü eyleme!
yüzde52.org

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.