ABD YE GEÇİT VERMEYENLER ÇİZİLDİ !

ERDOĞAN, 1 MART TEZKERESİNİN RÖVANŞINI ALDI
AK Parti koridorlarında 1 Mart tezkeresine 'ret' oyu veren vekillerin 'çizik' yediği iddiası dile getiriliyor
Tezkere çarptı
AK Parti koridorlarında 1 Mart tezkeresine 'ret' oyu veren vekillerin 'çizik' yediği iddiası dile getiriliyor. Liste dışında kalan Fatsa için vaziyet net: Tezkereye oy vermeyenler listelere giremedi
AK Parti'ye, 1 Mart Tezkeresi'ne ret veren milletvekillerinin listelerde çizildiği bombası düştü. Listede yer almayan milletvekillerinden Ankara Milletvekili Eyüp Sanay, tarihi oylamaya dikkat çekerek, "1 Mart tezkeresine oy vermeyenler listelerden çizildi" iddiasında bulundu. AK Parti'de Başbakan Erdoğan'ın 352 milletvekilinden 155'ine listelerde yer vermemesi ortalığı karıştırdı. Milletvekilleri, ‘çiziklerin' hangi kriterler göz önünde bulundurularak yapıldığını öğrenmeye çalışıyor. Her kafadan farklı ses yükseliyor. Ama ‘çizik' yiyen vekillerin çoğunluğu bir konu üzerinde uzlaşmış durumda. O da, ‘tezkereye ret' verenlerin listelerde kendisine yer bulamadığı konusu.
KİM OLDUKLARI BİLİNMİYOR
Yani 1 Mart 2003 tarihinde ABD Askerleri'nin Türk topraklarını kullanarak Kuzey'den Saddam'a cephe açması ve Türk Askeri'nin sınır ötesi operasyon yapılmasına ilişkin tezkerenin oylamasında ‘ret’ oyu veren vekillerin çoğunluğunun ‘çizik’ yediği öne sürülüyor. Oylamanın listesi gizli olduğu için, tezkereye AK Parti içinde kimlerin ‘hayır’ oyu kullandığı bilinmiyor ama sayı belli: 97 fire. Ama, o dönemde kamuoyuna demeç vererek tezkerenin konusunda olumsuz görüşünü dile getiren birçok AK Partili vekilin listelerde yer almaması dikkat çekiyor.
YALÇINBAYIR DA GİTTİ
1 Mart Tezkeresi’ne karşı çıkanların başında dönemin Devlet Bakanı Ertuğrul Yalçınbayır geliyordu. Yalçınbayır, o dönem tezkereye karşı çıkmasının bedelini kabine dışında kalarak ödemişti. Şimdi de liste dışında kaldı. Yine o dönemde basına demeç vererek tezkereye açıktan cephe alan Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan, Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal, Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş, Ankara Milletvekili Eyüp Sanay, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, İstanbul Milletvekili Azmi Ateş, Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, Tokat milletvekilleri Resul Tosun ve Ergun Dağcıoğlu listelerde yok.
ANTİ-AMERİKANCIYIM
1 Mart tezkeresine karşı çıkan ve şu anda listelerde yer almayan isimlerden Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal, "Anti-Amerikancıyım. 1 Mart tezkeresine cephe aldım. Bu yüzden listede yokum" görüşünü dile getirirken, Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş, "Liste dışında kalmamda kısmen tezkereye karşı çıkmanın etkisinin olduğunu düşünüyorum" dedi. Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan, "Listelerde tezkerenin etkisi, ağırlıklı olarak görünüyor" derken, Ankara Milletvekili Eyüp Sanay "Tezkereye oy vermeyen listelere giremedi" ifadesini kullandı. Bingöl Milletvekili Mahfuz Güler ise "Tezkereye ‘ret' vermedim. Başbakan ne isterse onu yaptım. Böyle bir şeyi ne ben ne arkadaşlarım hak etti" görüşünü dile getirdi.
Düzgün KARADAŞ/Bugün

2 yorum:

  1. Tayyib Efendide Gelcek Sefere Daha Koyun Adyalr Göstercek ......Rezil Demokrasi İşte...

    YanıtlaSil
  2. Recep Tayyib'in ve arkadaşlarının artık "Biz de Milli Görüşçüyüz" deyip de halkımızı ikinci defa kandırmalarına olanakları kalmadı bu liste dışı bırakılanlardan sonra. Adam zaten ABD'nin emri ve desteğiyle Partisini kurduktan ve ABD ve bazı mihrakların desteği ile, karanlık güçlerin desteğiyle Tüekiye'nin birinci partisi durumuna geldikten ve Başbakan olduktan sonra tekbir doğru söz söyledi. Milli Görüş Gömleğini çıkardım" dedi. Böylece Milli Görüş kökenli olup, koltuk uğruna her şeyi içlerine sindirebilenler liste dışı bırakılınca Recep Tayyip'in o sözü söylerken, gerçekten samimi bir şekilde söylediği tamamen belirginleşmiş oldu.
    Ben şimdi düşünüyorum. 23 ncü dönem Milletvekilliği seçimlerinde nasıl bir yalan bulacak, önceki seçimlerin propogandalarında halkımıza verdiği sözlerini vaadların bir tanesini bile tutmadığını hangi mazeretlerle örtbas ettirecek, hangi palavralarla, hangi kızarmaz bir yüzle milletin huzuruna çıkacak da oy isteyecek acaba?
    Bilmem ki vatandaşlarımız "Geri Adım Hükümeti" olarak dünyaya ün salmış AKP'ye oy verip, hâlâ aymadığını, hâlâ gaflet uykusunda olduğunu mu ıspatlayacaklar acaba?
    Rabb'im bizlere uyanmak, dostunu düşmanını seçebilecek basiret nasip eylesin.
    Mehmet SARIKAYA
    Saadet Partisi
    Uşak 2 nci Sıra Milletvekili adayı

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.