GAZETECİ VE SAVAŞ MUHABİRİ ADEM ÖZKÖSE TUTUKLANDI!


özgürder genel başkanı Hülya Şekerci uzun dönem vakit gazetesinde çalışan ve hala Gerçek Hayat Dergisi için çalışan gazeteci ADEM ÖZKÖSE nin serbest bırakılmasını istedi !

Adem Özköse'nin tutuklama gerekçesi gösterilmeksizin, polis tarafından Bursa'ya götürüldüğü belirtildi. Konu hakkında bir açıklama yapan Özgür-Der Genel Başkanı, Hülya Şekerci, "Önceki hafta Bursa'da el-Kaide ile irtibatlı oldukları zannıyla çok sayıda Müslümanın gözaltına alınması ve bunlardan 14'ünün tutuklandığı bilinmektedir. Gelişmeler Adem Özköse'nin de bir biçimde bu operasyona dahil edilmek istendiğini düşündürtmektedir" dedi.

İŞTE HÜLYA ŞEKERCİ'NİN AÇIKLAMASININ TAM METNİ :
Uzun dönem Vakit gazetesinde dış haberler muhabirliği yapmış ve halen de Gerçek Hayat dergisi için çalışan gazeteci Adem Özköse dün akşam saatlerinde Terörle Mücadele Şubesi elemanlarınca gözaltına alınmıştır. Ortadoğu'nun muhtelif çatışma bölgelerinde gerçekleştirdiği ses getirici röportajları ve başarılı gazeteciliğiyle kamuoyunun yakından tanıdığı bir gazeteci olan Adem Özköse'nin hangi gerekçeyle gözaltına alındığı açıklanmamakla beraber, polis tarafından Bursa'ya götürüldüğü öğrenilmiştir. Önceki hafta Bursa'da el-Kaide ile irtibatlı oldukları zannıyla çok sayıda Müslümanın gözaltına alınması ve bunlardan 14'ünün tutuklandığı bilinmektedir. Gelişmeler Adem Özköse'nin de bir biçimde bu operasyona dahil edilmek istendiğini düşündürtmektedir.
Son dönemlerde "el-Kaide ile irtibatlı olmak" zannıyla çok sayıda kişinin polis operasyonlarına maruz kaldığını görmekteyiz. Bu operasyonlarda giderek daha fazla insan soyut suçlamalarla mağdur edilmektedir. Gözaltına alınan, tutuklanan insanların sayısı hızlı biçimde artmaktadır. Suçlamaların merkezinde ise genelde Afganistan, Irak gibi işgal altındaki bölgelerimizde sürdürülen direnişe destek bulunmaktadır. Aslında el-Kaide ile irtibatlı olmakla suçlanan bu insanların pek çoğu el-Kaide ile değil, bu bölgelerde süregelen direnişle irtibatları yüzünden mağdur edilmektedirler. Buralara gidip gelen, ya da gidip gelenlerle irtibatlı olan Müslümanlara devlet büyük bir önyargı ve hukuk dışı bir tutumla "suçlu" ya da "potansiyel suçlu" gözüyle bakmaktadır.
Bu önyargılı tutum nihayet gazetecilere kadar uzanmıştır. İşgale karşı direnişin sürdüğü bölgelere Müslümanlara destek olmak için giden insanlardan sonra şimdi de, bir gazeteci olarak bu bölgelerde bulunmuş ve mesleğinin gereği olarak gözlemlerini Türkiye kamuoyuna aktarmış bir kişi gerekçesiz bir biçimde gözaltına alınmıştır. Kişi hak ve özgürlüklerinin açık bir ihlali olan bu fiil aynı zamanda basın özgürlüğünün de çiğnenmesi anlamına gelmektedir. Polisin bu keyfi tutumunu kınıyor ve Adem Özköse'nin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.
Hülya Şekerci
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkanı
www.ozgurder.net

Vakit Gazetesi Muhabiri Adem Özköse'nin Afganistan Taleban İslam Emirliği Komutanlarından Şehid İnş Molla Dadullah ile 27 Aralık 2006 tarihindeki Röportajının görüntüleri.








ADEM ÖZKÖSE SERBEST BIRAKILSIN!

2 yorum:

  1. türkiyede okadar devlet karşıtı haber yayın haber yapan varken bula bula adem özköseyi buldular biral evvel serbest kalınmasını talep adiyorum

    YanıtlaSil
  2. türkiyede o kadar devvet karşıtı yayın haber yapan varken bula bula adem özköseyi buldular benim için yanlış bir karar

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.