Hacettepede Skandal !

Hacettepe Hastanesinde çocuğunu görmeye gelen kadından başını açması istendi

Gazetemizin gündeme taşıdığı Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ndeki skandal olaya tepkiler artıyor. Önceki gün 6 yaşında bademcik ameliyatı olan çocuğunu görmek isteyen başörtülü anne Fikriye Irmak, hemşireler tarafından engellenmiş ve yaşanan tartışmadan sonra ancak çocuğunu görebilmişti. Hemşirelerin ‘Başınızı açın, bu halinizle buradaki görüntüyü bozuyorsunuz’ sözlerine rağmen anne, çocuğunu zor şartlar altında görmüştü. Meydana gelen bu olaya sivil toplum kuruluşlarından tepkiler geldi.

ANKARA / Gazetemizin gündeme taşıdığı Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Çocuk bölümündeki skandal olaya tepkiler artıyor. Önceki gün 6 yaşında bademcik ameliyatı olan çocuğunu görmek isteyen başörtülü anne Fikriye Irmak, hemşireler tarafından engellenmiş ve yaşanan tartışmadan sonra ancak çocuğunu görebilmişti. Hemşirelerin ‘Başınızı açın, bu halinizle buradaki görüntüyü bozuyorsunuz’ sözlerine rağmen anne çocuğunu zor şartlar altında görmüştü. Meydana gelen bu olaya sivil toplum kuruluşlarından tepkiler geldi.

Başoğlu’ndan Hacettepe Üniversitesi’ne tepki
Sağılık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı hastanelerde buna benzer olayların meydana gelmesine tepki gösterdi. Başoğlu, başörtüsü yasağının giderek vahşet boyutlarını aşmaya başladığının altını çizerek, “İnsan sağlığını bile tehlikeye atabilecek bir boyuta ulaşmıştır. Bu tavrı şiddetle kınıyorum” dedi.
Ameliyat olan çocuğunu görmek isteyen anneyi kimsenin engelleyemeyeceğini de kaydeden Başoğlu, “Ameliyat olan çocuğun henüz nekahet dönemi geçmeden sırf annesinin başörtüsü yüzünden hastaneden dışarı atılması, sağlık çalışanlarının şefkati ile kesinlikle mukayese edilemez. Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi yetkililerinin tavrı başörtüsü yasağı vahşetinin boyutlarını ortaya koymaktadır. Başörtüsünü eğitim ve çalışmanın karşısına engel koyanlar şimdi de insan sağlığının karşısına koyuyor. Hastanenin tavrı savunulabilir, kabul edilebilir bir tavır değildir. Sanıyorum başta Başbakan ve Sağlık Bakanı olmak üzere ilgililer bu konuyla yakından ilgilenecek ve haksız uygulamanın durdurulması için ilgilileri doğru çizgiye çekeceklerdir” değerlendirmesinde bulundu.

Yusuf Yazgan: “Yıldırma Politikası”
Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Büromemur- Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ise Hacettepe’de meydana gelen skandal olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, “Kamusal alan adı altından inanç ve giyim özgürlüğü engellenmek isteniyor.
Görüyoruz ki bu yasak hastanelere ve hatta sokağa bile taşmak üzere” diye eleştirdi.
Bu olayın bir yıldırma politikası olduğunu da kaydeden Yazgan, SSK, Emekli Sandığı, Bağ- Kur’a bağlı hastaların, üniversite hastanelerinde tedavilerine başlanmasından sonra böyle olayların arttığını söyledi.
Anadolu insanının üniversite hastanelerinde tedavi edilmelerinden rahatsız olan bazı kesimlerin olduğunu da kaydeden Yazgan, bu olayı şiddetle kınadıklarını da sözlerine ekledi.

Milligazete

1 yorum:

  1. Bu kadar olur yani ya. İnanmıyorum hani Türkiye demokratik bir ülkeydi. Hani isteyen istediğini yapıyordu. O annem ne yapmış.Başını kapamış, neden kapamış inandığı için. Burdan inanmayanlara sesleniyorum. bari dini yaşamıyorsan, yaşayanlara engel olmayın lütfen.. Yukarda ALLAH var. Elbet bunun hesabı bigün sorulacak...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.