İstiklal'de Aslan Mashadov yürüyüşü...

Çeçen-İçkerya Cumhuriyeti'nin son seçilmiş Devlet Başkanı Aslan Mashadov'un cesedinin iade edilmesi için Avrupa başkentlerinin yanısıra İstanbul'da da gösteri düzenlendi.

İstanbul'da İstiklal Caddesi üzerindeki Galatasaray Lisesi önünden toplanan kalabalık, ellerinde Çeçenya'daki insanlık dramı ve vahşeti gösteren pankart ve dövizlerle Rusya Konsolosluğu'na yürüdü.
Göstericiler 2005'te katledilen Mashadov ve öldürülen diğer tüm Çeçenlerin cesetlerinin ailelerine teslim edilmesi çağrısı yaptı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri doğrultusunda çıkartılan bir yasa ile direnişçilerin cesetleri gizli yerde tutuluyor. Çeçen aileler dini vecibelere göre cesetleri gömebilmek için her türlü makama başvuruyor ama olumlu yanıt alamıyor. Savaşın şiddetli olduğu dönemlerde Rus askeri güçleri cesetleri binlerce dolar para karşılığı satıyordu.
Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nde 13 Ekim 2005'te çıkan olaylar sırasında öldürülen 95 gencin cesedinin 2006'da yakıldığının bu hafta başında ortaya çıkmasının ardından Çeçenlerin cesetlerinin akıbetleri konusunda da derin kuşkular oluştu.

DÜNYA BÜLTENİ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.