Okuldaki Namaz İçin MEB Harekete Geçti .Yazıklar olsun !

Yazıklar olsun!

Medya namaz kılmayı suç gibi gösterirken, hakaret korosuna Millî Eğitim de katıldı

Yazıklar olsun!

Kız çocuklarının soyunma odasına gizli kamera sokulmasını “görmeyen” medya, yüzde 99’u Müslüman bir ülkede öğrencilerin namaz kılmasını ise suçmuş gibi yansıttı! Milli Eğitim ise soruşturma başlattı
Bağcılar Lisesi’nde, kız öğrencilerin soyunma odasına gizli kamera sokarak suç işleyen medya, görüntüleri yayınlayarak TCK’ya göre suç işledi. TCK’nın 134. maddesinde, gizli kamera kaydı yapmanın suç olduğu şu şekilde açıklanıyor:“ (...) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Fiilin basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, ceza yarı oranında artırılır.”
Medyatik bir mankenin gizli çekilmiş görüntülerini aylarca gündemde tutarak olayı, “Özel hayata tecavüz” olarak niteleyen medyanın, kız öğrencilerin soyunma odasına gizli kamera sokulmasını alkışlaması tam bir ikiyüzlülük örneği! Soyunma odasına gizli kamera sokulduğunun ortaya çıkmasından sonra çılgına dönen öğrenci ve veliler, bu eylemi gerçekleştirenlerin derhal açığa çıkarılarak yargı önünde hesap vermelerini istedi.

ÜMİT KAYA / İSTANBUL
Önceki gün hemen hemen bütün televizyonların ve gazetelerin manşetini süsleyen “Bağcılar Lisesi’nde namaz skandalı” olayının kendisinin, Türk Ceza Kanunu’nun 134. maddesine göre 1 yıldan 3 yıla kadar ceza gerektiren bir suç olduğu ortaya çıktı. Lisede öğretim gören çocuklarının soyunma odası olarak kullandığı bölümün gizli kameralarla izlendiğini öğrenen veliler ise hem okul yönetimine hem medyaya, hem de emniyet birimlerine büyük tepki gösterdi. Suçluların bulunması için hiç kimsenin kılını kıpırdatmadığını, aksine namaz kılan çocuklarının suçlu gibi deşifre edildiğini ifade eden öğrenci veliler, bu yasadışı ve ahlaksızca suçu işleyenlerin bulunması çağrısında bulunarak, “Çocuklarımızın soyunma odasını gizle kamera ile izleyen ve bu duruma göz yuman kişi veya kişiler tespit edilip yargı önünde cezalandırılsın” dedi.

Medya, bu skandalı görmedi
Bağcılar Lisesi’nde yaşanan bu skandala ana sayfalardan yer veren gazeteler ise, İ.K ismindeki bir babanın “Kızım namaz kılmaya başladıktan sonra davranışları değişti” dediğini iddia ederek, bu velinin genç kızların soyunma odası olarak kullandığı bölümü gizli kamera ile izlemesinin suç olduğunu görmezden geldi. Genç kızların soyunma odasına gizli kamera yerleştirme cesaretinde bulunan kişi veya kişilerin yasal olmayan bu davranışını göz ardı eden medya, inançları gereği ibadetlerini yapan genç kızları ise suçluymuş gibi gösterdi.
Bağcılar Lisesinde ortaya çıkan soyunma odasının gizli kamera kullanılarak izlenmesinin TCK’nın 134. maddesi gereğince de suç olduğu şu şekilde açıklanıyor “(1) Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlâl eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlâl edilmesi hâlinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz. (2) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Fiilin basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, ceza yarı oranında artırılır.”

MEB: Soruşturma başlatıldı
ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Bağcılar Lisesinde bir odanın mescit haline getirildiği iddialarına ilişkin inceleme ve soruşturma başlatıldığını bildirdi.
MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, konuya ilişkin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli talimatın verildiği kaydedildi.
Açıklamada, şöyle denildi:
“İstanbul Bağcılar Lisesi’nde bazı öğrencilerin okulun bodrum katında yer alan bir odada namaz kıldıklarına ilişkin haberlerin basında yer alması Bakanlığımız tarafından değerlendirilmiş ve İstanbul İl Mİlli Eğitim Müdürlüğü’ne gerekli talimatlar verilerek inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.” aa

MİLLİ GAZETE

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.