Askerlerden GÜL'e Sert Tavırlar

SAAT: 11.09
GÜL'E İLK TEPKİ
GATA'daki törende konuşan GATA Komutanı Necati Özbahadır ve Dekan Tabip Tümgeneral Mehmet Zeki Bayraktar konuşmalarına başlarken askeri teamüllerin aksine "Sayın Cumhurbaşkanım" değil "Sayın Cumhurbaşkanı" diye başladı.

Oysa Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Sezer'in de konukların arasında bulunduğu geçen yıl ki devir teslim törenindeki konuşmasında 10 kez "Sayın Cumhurbaşkanım" ifadesini kullanmıştı.

SAAT: 11.10
BİRİNCİDEN DE AYNI TAVIR
Komutanların ardından konuşma yapan dönem birincisi Hava Tabip Eyüp Düzgün de "Sayın Cumhurkaşkanı" ifadesini kullandı.

SAAT: 11.57
KONUŞMADA GÜL'E MESAJ

GATA Komutanı Necati Özbahadır'ın konuşma metni basına dağıtıldı. Kulislerde Özbahadır'ın aşağıdaki sözlerle Gül'e Başbakan'a mesaj gönderdiği yorumu yapıldı:
"TSK hiçbir grup hizip ya da çıkara hizmet etmez. bütün varlığı Yüce Türk milleti içindir. TSK'nın hizmet aşkı, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla birleşmiş, ayrım yapmadan vatan ve millet sevgisi duyan Cumhuriyetin temel kanunlarına sadık olanlarla birliktedir.
Hizmet anlayışınız bu olmalıdır. Bu şerefin en iyi şekilde koruyacağınıza inancımız tamdır."

SAAT:11.14
SELAM VERMEDİ
Dönem birincisinin ödülünü veren Gül'e cılız bir alkış geldi. Ancak dönem dördüncüsünün ödülünü veren Büyükanıt'a coşkulu bir alkış koptu...
Ayrıca Büyükanıt ödülü vermek için kalktığında dönüp Gül'e selam vermedi. Oysa önceki törenlerde Sezer'i başıyla selamlamıştı.

kaynak:aktif haber

SAAT:11.20
DENİZ VE JANDARMA'NIN SELAMINA CEVAP
Diğer mezunların diplomalarını vermek için kalkan kuvvet komutanları ise protokol bölümünün iki metre önünde durup başlarıyla selam verdi.
Deniz Kuvvetleri Komutanı ile Jandarma Genel Komutanı'nın selamını Gül'ün aldığı başıyla aldığı gözlendi.


SAAT: 11.40
28 ŞUBAT'IN KOMUTANI BÜYÜKANIT' I SELAMLADI
28 Şubat'ta Sincan'daki tankları yürüten komutan olarak bilinen EDOK Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu ise sadece Büyükanıt'ı selamladı.
Ceylanoğlu önceki haftalarda Büyükanıt'tan aldığı iki madalya ile gündeme gelmişti

SAAT: 11.46
TÖREN SONA ERDİ...


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.