Coni'ye öfke büyük!!

ABD askerleri Afganistan'da helikopterlerden üzerinde 'Kelime-i Şehadet' yazan futbol topları 'çocuklar oynasınlar diye' atınca halk öfkeden deliye döndü!!

Afganistan'ın güneydoğusundaki Host kentindeki Afgan halkı, üzerinde Şehadet kelimesinin yazılı olduğu Suudi Arabistan bayrağı bulunan futbol toplarını dağıtan Amerikan askerlerine öfke kustu.

Host vilayetinde toplanan 100 dolayında Afgan, Allah'ın adının yazılı olduğu futbol toplarını dağıtan Amerikan askerlerini İslama hakaret etmekle suçladı.

Afgan milletvekili Mirveys Yasini de "Üzerinde Kuran- ı Kerim'den bir ayetin bulunduğu bir şeye ayakla vurmanın herhangi bir Müslüman ülkesinde hakaret sayılacağını" belirtti.
Amerikan ordusu ise yaptığı açıklamada, amaçlarının Afgan çocuklarının hoşuna gidecek bir şey yapmak olduğunu, suç işlediklerinin farkında olmadıklarını bildirdi.
Amerikan askerlerinin bir helikopterden dağıttığı topların üzerinde diğer ülkelerin bayraklarının da bulunduğu kaydedildi.

haber vakti

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.