Endonezya'da büyük hilafet konferansı




90 Hizbut Tahrir üyesi, Endonezya'da 'Uluslararası Hilafet' isimli konferansta biraraya geldi.
12 Ağustos 2007 Pazar 14:07


Arap ve Asya ülkelerinin çoğunda yasaklı olan Hizbut Tahrir örgütünün Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlediği konferansa 90 binden fazla kişi katılıyor.


Şehrin merkezindeki Bung Karno Stadyumu'nda yapılan 'Uluslararası Hilafet' isimli konferansta, "Şiddete başvurmadan bütün İslam dünyasında tek bir yönetim kurmak ve hilafeti yeniden canlandırmak" amacı dile getirildi.




Konferansta konuşmak üzere çok sayıda Endonezyalı Müslüman liderin davet edildiği, yurt dışından konuşmacıların da toplantıya katılacağı bildirildi.







dunyabulteni


Konferansta konuşmak üzere çok sayıda Endonezyalı Müslüman liderin davet edildiği, yurt dışından konuşmacıların da toplantıya katılacağı belirtiliyor.

Kudüs'te 1953 yılında kurulan Hizbut Tahrir, çok sayıda Arap ve Asya ülkesinde yasaklı örgütler arasında bulunuyor. Örgüt, geniş çaplı destek aldığı Endonezya'da ise hızla güçleniyor.



KAYNAK: DÜNYA BÜLTENİ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.