İslamiyete dur demek için eylem yapacaklardı

Belçika'da Avrupa'nın İslamileştirilimesine karşı gösteri yapmak isteyen gruba izin verilmedi.
Belçika’nın başkenti Brüksel Belediye Başkanı Freddy Thielemans, Avrupa’nın "İslamileştirilmesi"ne karşı 11 Eylül günü düzenlenmesi planlanan gösteriye izin vermedi.

"Avrupa’nın İslamileşmesini Durdurun" (SIOE) adı altında faaliyet gösteren grup, geçen ay, 11 Eylül saldırılarının 6’ncı yıldönümünde Belçika’daki Avrupa Parlamentosu önünde bir protesto gösterisi düzenlemek istediklerini açıklamışlardı. Başkanın sözcüsü Nicolas Dassonville, gösteriye izin verilmemesinin gerekçesini açıklarken "Böyle bir gösteri kamu düzeni için büyük bir tehlike riski taşıyor. Çevrede yaşayan yabancılar göstericilere karşılık verebilir" diye konuştu.

Danimarka merkezli SIOE, İslam’ın "İslami emperyalizm politikalarının bir aracı" olduğunu iddia ediyor ve internet sitelerinde "Kuran’ın öğretilerine göre İslam’ın demokrasi ile bağdaşması imkansızdır" diyor. Dassonville, belediyeye her yıl 500-600 gösteri başvurusu yapıldığını ve geçen 5 yılda sadece 6 tanesine izin verilmediğini söyledi.
D.BÜLTENİ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.