KOSAVALI TÜRKLERİN BAŞARISI !

Kosova Meclisinin genel kurulunda Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Milletvekili Mahir Yağcılar'ın sunmuş olduğu "Kimlik belgelerinde ve formlarda Türkçe ibarelerin yer alması" önergesi 46 oyla kabul edildi.

Bu çerçevede uzun yıllar mücadelesi verilen kimliklerdeki Sırpça ve Arnavutça'dan sonra Türkçe ibareler de UNMIK şefinin onaylamasından sonra uygulamaya geçecek. Kosova Meclisi sıralı oturumunda diğerleri arsında gündemin 5. maddesinde Kimlik Belgeleri Yasa Tasarısı'nın ikinci okunuşu gerçekleşti. KDTP Genel Başkanı ve Milletvekili Mahir Yağcılar'ın sunmuş olduğu önergeyle dillerle ilgili yasaya ait bu maddeye "kimlik belgeleri ve formları belediye resmi dillerinde de basılacaktır" cümlesinin eklenmesi Meclis oturumunda 46 oyla kabul edildi. Yoğun çalışmalar neticesinde Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Mahir Yağcılar'ın sunmuş olduğu önergeyle kimlik belgelerinde Türkçe yazı ve ibarelere de yer verilecek. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Yağcılar, KDTP olarak Meclise önerge sunduklarını belirterek, önergelerinin oy çoğunluğuyla kabul edildiğini söyledi. Yağcılar, "Önergede diğer resmi diller arasında Türkçe ibareleri ve formların, Türk dilinin resmi olduğu belediyelerde kabul edilmesini istedik. Bu önerge Meclis tarafından kabul edildi. Kosova geneli için geçerli olacaktır. Kosova Meclisinin bunu kabul etmesi bizleri çok memnun etmiştir. Uygulama ise en kısa zamanda UNMIK şefinin onayından sonra yürürlüğe girecektir" dedi.

vakit


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.