Yemin Etti! O artık Çankaya'da!

VE ABDULLAH GÜL CUMHURBAŞKANI OLDU !
Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül, TBMM Genel Kurulu'nda and içti. Yemin töreninde Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları bulunmadı.

TBMM Genel Kurulu, verilen aranın ardından Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın başkanlığında saat 18.00'de toplandı. TBMM Başkanı Toptan, andiçme töreni hakkında bilgi verdikten sonra, Gül'ün Genel Kurula girmek üzere olduğu duyuruldu. ''En yaşlı başkanvekili'' sıfatıyla Eyyüp Cenap Gülpınar eşliğinde Başkanlık Divanı arkasındaki kapıdan Genel Kurul Salonuna giren Gül, ayakta karşılandı. Gül, salona girdikten sonra andiçmek üzere doğrudan kürsüye geldi.

Gül, daha sonra Anayasa'nın 103. maddesinde ifade edilen şu ant metnini okudu:

''Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma, büyük Türk milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.''

Gül'ün andiçmesini, Genel Kurulda bulunan milletvekilleri ve konuklar ayakta izledi. Bu sırada TBMM Başkanvekili Gülpınar, Gül'ün sağ tarafında ayakta bekledi.

Andiçme sona erdikten sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından İstiklal Marşı seslendirildi. İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Gül, bir teşekkür konuşması yaptı.

Genel Kurulda İstiklal Marşı okunurken, TBMM ön bahçesinde bulunan askeri bando da İstiklal Marşı çaldı ve bu sırada göndere Cumhurbaşkanlığı Forsu çekildi.

HABER VAKTİ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.