Ankaradaki Bomba Paniğinden İlk Görüntüler ve Ayrıntılar

Ankara Kurtuluş'ta çok katlı otoparkta bulunan patlayıcı yüklü araçla ilgili bomba imha ekiplerinin çalışmaları sürüyor. İşte olay yerinden ilk görüntüler.

Emniyet yetkilileri, ABD’ye yönelik 11 Eylül saldırılarının yıldönümü olması dolayısıyla kentte birçok önlem alındığını hatırlatarak, olayın da bu kapsamda soruşturulduğunu kaydettiler.

Bu arada, emniyet yetkilileri uzaktan kumandayla patlatmaya karşı gereken sinyal engelleyici sistemi kurdular.



Sıhhiye pazarı yanındaki çok katlı otoparktaki bomba yüklü sahte plakalı, "Mercedes Vito" marka araç üzerindeki çalışmalar sürüyor.

Bombayla İlgili İlk İstihbarat Bilgileri

İstihbarat birimlerini alarm durumuna geçiren Başkent'teki bomba yüklü araçla ilgili ilk bilgiler geldi. Bomba sodyum nitrat, 300 kilogram ve asıl hedef farklı..

Ankara'nın Kurtuluş semtinde bulunan bir çok katlı otopark'ta bulunan bombanın etkisiz hale getirilirken, konuyla igili ilginç bilgilere ulaşılıyor.

Soruşturmayı yürüten emniyet birimleri, çalışmanın istihbari olduğunu ifade ederken, asıl hedefin ise bir başka nokta olduğunu kaydettiler.

-KAMERA YOK-

Vito minibüsün yerinin belirlenmesine ilişkin detaya girmekten kaçınan emniyet yetkilileri sadece, "Çalışma istihbari bir çalışma. Aylardır yapılan bir ortak çalışma sonucu belirlendi. Ama irtibatlar ve ayrıntılar henüz kesinleşmiş değil" dediler.
Kurtuluş Otoparkı'nın 2.katına bırakılan bombanın bu sabah 05.30 ile 06.00 arasında park edildiğini bildiren emniyet yetkilileri, binada da kamera olmadığını söylediler. Civarda ayrıca Mobesse kamerasının da bulunmadığını söyleyen emmniyet yetkilileri, "Sabah namazından hemen sonra getirilmiş. Otoparkın girişin bir üstü bölümündeki yere park edilmiş" diye konuştular.

-ASIL HEDEF BELLİ DEĞİL-

Bu arada Terörle Mücadele Şubesi yetkilileri, "Malesef hedef burası değil. Biz buranın bir aktarım noktası olduğunu düşünüyoruz. Çünkü amaç bu nokta olsaydı bırakıp gitmezlerdi" dediler.

Ayrıca El Kaide'nin bu tip intihar saldırılarında taşeron taşıyıcı kullandığını ifade ederek, "Aracı buraya getirenle, saldırıyı yapan aynı kişi olmayacaktı diye tahmin ediyoruz. Kızılay'da bulunan kamu binalarından birine yönelik olarak tasarlanan saldırı için, aktarım noktası olarak buraya getirildiği yönünde çalışıyoruz" diye konuştular.

-SODYUM NİTRAT-

Aracın içinde 300 kilogram Sodyum Nitrat olduğunu belirten emniyet yetkilileri, bugüne kadar ele geçirilen en yüksek miktarda patlayıcı olduğunu da dikkat çektiler. Aracın Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'na çekilerek inceleneceği de bildiren polis yetkilileri, bu miktarın bölgede büyük bir yıkıma sebep olabieceğini bildirdiler.

AKTİF HABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.