İsrail'i Tanıyan Kafirdir ve Kanı da Helaldir

Abbas'tan Filistin meselesi üzerindeki ellerini kaldırmasını isteyen Ebu Ras; "İsrail'i Tanıyan Kafirdir ve Kanı da Helaldir"


Filistin alimler birliği başkanı Mervan Ebu Ras, sonbaharda düzenlenecek olan konferansa çağrıları, teşvikleri şiddetli bir dille kınarken, Amerika yönetiminin düzenleyeceği, Ramallah'taki Filistin yönetiminin de katılacağı bu konferansın başarısızlıkla sonuçlanacağını belirtti.

Ebu Ras "Güçlü ve izzetli olduğu bir zamanda beyaz bayrağı kaldıranlara; kendisini düşmana teslim edenlere; insanlara, mescidlere, kuruluşlara ve davet merkezlerine saldıran işgalcilerle aynı safta duranlara; Allah'ın bu halka sunduğu tarih, medeniyet ve inanç adına ne varsa düşmana teslim edenlere karşı nasıl ve hangi dille konuşabilirim? Filistin halkı üzerindeki ambargonun kalkmaması için çağrılarda bulunarak işgalcilerin temsilcileri ile yan yana duranlara karşı ne diyebilirim? Bu konferansa katılanlara karşı hiçbir mesajım yok. Çünkü bu konferans, başarısızlıkla sonuçlanacaktır" dedi.

Abbas'tan Filistin meselesi üzerindeki ellerini kaldırmasını isteyen Ebu Ras, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü Abbas'ın Filistin meselesi ile hiçbir alakası yoktur. Ne kanunen ne de örfen Filistin halkı adına ne de kendi adlarına konuşması uygun değildir. Çünkü onlar ne inanç ne de tarih itibariyle ne bu vatana ne bu vatanın meselesine ne de Filistin halkına müntesiptir."



Ebu Ras, Abbas'ın geçtiğimiz haftalardaki, İsrail'i tanıma niteliğindeki sözlerine işaretle "Bizler, Filistin alimler birliği olarak, İsrail'i tanımanın hükmünün net bir şekilde açıkladık ve bununla ilgili küçük de bir kitap yazdık. Kim İsrail devletini tanır ve Filistin'in bir kısmından dahi taviz verirse, o kişi kafirdir, kanı da helaldir" dedi.



Ebu Ras, sözlerinin devamında, bu fetvayı almazdan önce, dünyadaki tüm İslam ülkelerindeki (Mısır, Hicaz, Ürdün, Filistin, Pakistan …) alimlerden bu konuda fetva topladıklarını, bütün fetvaları bir kitapta topladıklarını, konunun basit bir helal-haram olmadığını ifade etti.

İSRAHABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.