Radikal’den Necip Fazıl Cehaleti

Yaptığı Darwinist yayınlarla sık sık eleştirilen Radikal gazetesi, dünkü verdiği ekte tam bir cehalet örneği sergiledi.
Radikal gazetesinin Pazar ekinde yayınlanan “Necip Fazıl ile Nazım Hikmet’in çocukları” başlıklı makalede Necip Fazıl için ‘İslâmcı Faşist(!)’ ifadeleri kullanıldı.

Seyfi Öngider, makalesinde, Nazım Hikmet ve Necip Fazıl’ı kıyaslayarak Necip Fazıl’ın soyunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le devam ettiğini belirterek, Nazım Hikmet’in ise Deniz Gezmiş’in asılmasıyla beraber davasının sekteye uğratıldığını iddia etti.
Yazısında Abdullah Gül ve Deniz Gezmiş’i kastederek “İki genç de sistemle başı beladan kurtulmayan iki büyük şairin hayranıydı” diyen Öngider, “Gül, İslâmcı-faşist Necip Fazıl’ın şiirlerine, Gezmiş ise komünist Nâzım Hikmet’in şiirlerine tutkundu” diyerek tam bir cehalet örneği sergiledi.

MİYASOĞLU: TAM BİR CEHALET
Radikal gazetesinde Necip Fazıl Kısakürek’i faşistlikle suçlayan Seyfi Öngider adlı yazarın cehaletini sergilediğini söyleyerek tepki gösteren araştırmacı-yazar Mustafa Miyasoğlu, “Bir insanın Necip Fazıl’a ‘faşist’ diyebilmesi için komünizmi, faşizmi, dünyayı ve en önemlisi de tarihi ve hiçbir şeyi bilmemesi lazım” dedi. Necip Fazıl’ın, ömrünü komünizm ve faşizmle mücadele etmekle geçirdiğini vurgulayan Miyasoğlu, şunları söyledi: “Necip Fazıl gerçekten İslâm akidesine uygun olarak bir yaşam sürdü. Hem komünizme hem de faşizme hayatı boyunca karşı çıkmıştır. Onun karşısında durduğu bir ideolojiyi ona mal edebilmek için cahil olmak gerekiyor.”

Vakit

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.