T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] 28 şubatın görünmeyen iç yüzü ve bugüne yansımaları

Televizyon ekranlarından yüzüne aşina olduğumuz deneyimli psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan, aslında 28 Şubat'ın pek bilinmeyen mağdurlarından. Gülhane Askerî Tıp Akedemisi'nde (GATA) klinik şefliği yaparken dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in talimatıyla Gaziantep'e veteriner olarak atanınca 'derin devletle' tanışır. 

Dönemin GATA komutanı tarafından makama çağrılan Tarhan'a "yargı kararları ne olursa olsun bir daha GATA'da çalışamayacağı" bildirilir. İşte Nevzat Tarhan'dan bazı çarpıcı açıklamalar:- Kimilerine Amerikancı, kimilerine dinci, kimilerine kafatasçı denilerek ordu içindeki bir ekip tasfiye edildi. 28 Şubat sürecinde 1565 subay-astsubay re'sen emekli edildi. 10 bine yakın subay-astsubay da zorla emekli edildi. - YAŞ, demokrasi dışı bir kurumdur. Temel vazifesi şûra, yani danışma kurulu olan bir kurumun eylem yapması başlı başına bir suçtur. Alınan kararların yargıya kapalı olması, birtakım şeylerin hukuksuz olduğunu gösteriyor. 

Bugün YAŞ kararı ile ordudan uzaklaştırılan askerî personel ne acıdır ki terör örgütü liderine tanınan yargılama hakkından yararlanmak için uğraşıyor. Ordudan uzaklaştırılan bin 500 personelin büyük bölümü ciddi askerî eğitimden geçmiş, muharebe deneyimine sahip, feragat madalyası taşıyan subay ve astsubaylardır. Bu insanlar iddia edildiği gibi dinci, faşist veya çete olsalardı eylem yaparlardı değil mi? Ama bakın bir tanesi bile devletine, milletine karşı sesini çıkarmadı ve vehim sahiplerinin iddialarının ne kadar haksız olduğunu duruşlarıyla ortaya koydu. 

Bu bile 28 Şubat'ın içinin boş ve tek amacının kadrolaşmak olduğunu açıkça ortaya koyuyor. - O dönemde yaşananları Sabah gazetesinin patronu Dinç Bilgin, "Gazetelerin Ankara büroları devşirildi" diyerek açıkladı. Medya burada psikolojik savaşta önemli bir rol oynadı. Gazetelerdeki köşe yazarları ücretli fikir işçisi olarak görülür. Bunlara hangi haberleri yazacakları, nasıl yazmaları gerektiği hatta mizanpajları bile tarif edilmiştir. - 28 Şubat'ta aktif rol oynayan asker ve sivil bürokratlarla gazetecilerin mal varlıklarının masaya yatırılıp incelenmesi gerekiyor.

 Kimler nasıl zenginleşti? O dönemde alışılmışın dışında yani devletin kendilerine takdir ettiği maaşın dışında aşırı şekilde zenginleşen, residanslarda veya villalarda oturan generallerin durumunun sorgulanması gerekiyor. 

- Bakın emekli Orgeneral Kemal Yamak ne diyor? "Bizim askerimiz başında komutanını, bayrağını görür ve ezan sesini de duyarsa savaşır." Bugün annesi başörtülü çocuklar harp okullarına alınmıyor. Askerî birliklerdeki mescitlerde ezan sesi duyulmuyor. Dinî duyarlılığı olan insanların TSK'ya girme çabaları ise "sızma girişimi" olarak adlandırılarak lanetleniyor. 

Peki, sizin lanetlemek istediğiniz bu insanlar kimlerdir?

 - 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra AP, 28 Şubat sonrasında da AK Parti iktidara gelmiştir.

(http://www.haber7.com)

--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
KRALLARIN EGEMENLİĞİNDEKİ BİR DÜNYADA,
ZULME BAŞKALDIRAN HERKES KORSANDIR.
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.