İsrail, 491 yıllık Osmanlı surlarını yıktı

İsrail, 491 yıllık Osmanlı surlarını yıktı
İsrail İşgal devleti Mescid-i Aksa’ya yönelik tahrip amaçlı kazılarını bitirmeden diğer tarihi yapıları da hedef almaya başladı.



İsrail barbarlığı sınır tanımıyor. Filistin’i İslami kimliğinden soyutlamak isteyen İsrail İşgal devleti Mescid-i Aksa’ya yönelik tahrip amaçlı kazılarını bitirmeden diğer tarihi yapıları da hedef almaya başladı.

İsrail işgal devleti, Osmanlı’nın yaptırdığı ve Kanuni Sultan Süleyman sebili yanında bulunan 491 yıllık tarihi surları yıktı. Surlar Kudüs’teki el-Halil kapısının dışında yer alıyor.

İsrail’in kültür ve tarihe olan bu düşmanlığına tepki gecikmedi. İsrail’in insanlığın ve kültürün değerlerine gösterdiği düşmanlığın bir nişanesi olan bu yıkıma karşı bir açıklama da bulunan Kudüs Müftüsü Şeyh Hüseyin, bu yapılanların tarihi eserlere ve ibadet yerlerine karşı girişilen planlı saldırıların bir parçası olduğunu söyledi

haber 5

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.