İkinci İsrail Nerede Kuruluyor ? VİDEO İZLEYİN

Kuzey Irak..


Bölgenin en önemli hatta dünyanın en önemli yeri haline geldi son dönemde....



Kuzey Irak işgalin ardından büyük ortadoğu şekillenmesinde aslında örnek bölgelerden birini teşkil etmektedir..Amerikanın ve İsrailin parçala böl yönet taktiğinin tezahürlerinin yansıdığı önemli bir bölge....




Belkide Lübnan da hristiyan bir devlet kurmak isteyen BOP uygulayıcılarının bu bölgede ki başarısı lübnandan da daha önemliydi...




Hep söylenegelmiş olan bir meseledir... o da şudur ki; Kuzey Irakta ki kürt işbirlikçilerini İsrail ajanları eğitiyor...Bu geçenlerde bbc adlı ingiliz televizyonunda yer alan bir belgeselle iyice açığa çıktı...Aslında İsrailin bölgede ki hedeflerine ulaşmada Kürt bölgesi (kuzey ırak ) denilen yer tamda ağzına layık bir yerdi...Hem Amerika ile ortaklaşa çalışan İsrailin bölgedeki güç dengelerini yerinden oynatacak gelişmeleri hazırlamasında hemde onun hayalinde ki ARZ_I MEVUD yani Büyük İsrail pojesini gerçekleştirmede de önemli bir mevkiydi ırak ın kuzey bölgesi......






Irak ın Kuzeyinde esen rüzgarlar Kürt ırkının belkide tarihinde görülmemiş bir şekilde israil ve amerika işbirliğine şahit olmakta idi... Bu durum ise bölgede yüzyıllarca kardeşçe yaşayanKürt, Arap ve Türkler arasında ki uçurumu büyütürken İsrail hem kendi yandaşlarını sempatizanlarını eğitiyor hemde Kürtleri diğer ülkelerin hedefi konumuna getiriyordu...


Her şey aslında Osmanlının yıkılışı ile başlamıştı...Siyonist çetelerin ve batıcı akımların osmanlıyı yıkmak için yapmadığı şey yoktu...Ve Osmanlı yıkıldıktan sonra başsız kalan İslam Toprakları teker teker yahudinin oyuncağı konumuna geliyordu...Ve Fitne her zaman ki yerden yine fışkırıyordu...Kendisine Gönderilen hiç bir peygambere itaat etmeyen İsrailoğulları başta filistin ve dünyanın her bölgesinde yaşayan insanlığa saldırı tohumlarını ekiyorlardı...


Emperyalizmi kuşanmış Amerikanın dünya jandarmalığını üslendiği ve Irak ı İşgalle sürdürdüğü terör faaliyetleri İsrail destekli devam etmektedir....Ve bölge belki de tarihi dönüm noktasının eşiğine gelmiş durumdadır......
bbc televizyonu tarafından yayınlanan belgeselde İsrailli komandolar ve mossad ajanlarının kuzey ırakta nasıl cirit attığının da kanıtı adeta ... Görüntülerde peşmergelere askeri eğitim veren israilli komutanların arkasına dizilmiş kürt askerleri ise Yahudiye hizmet edercesine marş söylemekteler...videoda ki görüntüler İsrailin kuzey ırak ı ele geçirdiğinin de kanıtı durumunda ...İsrailli komandolar tarafından işbirlikçi kürtlere verdiği eğitimi anlatan yukarıdaki video Kuzey Irak ın bir 2. İsrail e dönüştürülme operasyonunu da gözler önüne sermektedir...
Amerika işgali sona erdirse de bölgede ekilen şer tohumları İsrail tarafından her daim deşilecek ve İsrail kendi çıkarları için Müslüman katliamını sürdürecektir...Kuzey ırak değil o bölgenin adı artık KUZEYİSRAİL dir...Ve İKİNCİ İSRAİL devleti Anadolunun yanı başında kuruluyor...
anadoluhaber
ilgili haber

BBC, eski İsrail komandolarının gizlice Kuzey Irak’ta Kürtleri eğitirken gösteren fotoğrafları ve görüntüleri adı açıklanmayan eski bir eğitimci İsrailli’nin tanıklığı ile yayınladı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin Newsnight programında, eski İsrail komandolarının gizlice Kuzey Irak’ta Kürtleri ”terörle mücadele operasyonları ve yeni bir havaalanını korumak için” eğitirken gösteren fotoğraflar yayınlandı.

Reuters ajansının haberine göre, BBC’nin programında konuşan adı açıklanmayan eğitimci olarak tanıtılan eski bir İsrail askeri, eski İsrail özel kuvvetler askerlerinin 2004′te Türkiye üzerinden ”iki grup Kürt askerini eğitmek için” Irak’a geçtiğini söyledi.

Habere göre, eski İsrail askeri, İsrail askerlerinin Irak’taki Kürtleri Erbil kentindeki havaalanı için güvenlik gücü olarak görev yapmak üzere eğittiğini anlattı.

Eski İsrail askerinin, ayrıca tüfeğin nasıl kullanılacağı ve kalabalıkta militanların nasıl vurulacağının da dahil olduğu ”özel görevler” için Kuzey Irak’ta 100′den fazla peşmergeyi eğittiklerini söylediği kaydedildi.
Habere göre, eski İsrail askeri, eğitilen Kürtler bilmese bile Kürt yetkililerinin eğitimi verenlerin İsrailliler olduğunu bildiğini düşündüğünü söyledi.

Kendi görevinin büyük bir havaalanı projesi için Kürt güvenlik görevlileri yetiştirmek ve askeri eğitim vermek olduğunu ifade eden İsrailli, ”nerede olduğunu, kendisinin kim olduğunu bilmesi ve her zaman kimliğinin açığa çıkma olasılığının bulunması nedeniyle günden güne gerginlik yaşadığını” da anlattı.

Newsnight programında ayrıca, Interop olarak adlandırılan İsrail’in bir güvenlik şirketinin ve İsviçre olarak kayıtlı Kudo ve Colosium adındaki iki yan kuruluşun da Erbil havaalanındaki önde gelen sözleşmeli şirketlerden olduğunu söyledi.

Öte yandan, BBC’nin Newsniht programında açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Regev, İsrail’in hiçbir şirkete Irak’ta savunma görevi için izin vermediğini kaydetti.

Regev, şirketlerin, polisin ihraç yasalarını ihlal ettiklerini tespit etmesi durumunda kovuşturmaya uğrayacaklarını söyledi. Kuzey Irak’taki bölgesel yönetim sözcülerinden Halid Salih de BBC’nin programındaki eski İsrail askerinin açıklamalarını yalanladı.

Irak gazetelerinde daha önce de İsrail askerlerinin Kuzey Irak’ta Kürtlere askeri eğitim verdiği yönünde çıkan haberler, bölgedeki yetkililer tarafından yalanlanmıştı.





İsrail’in Kuzey Irak’ta ‘Yahudi Kürt’ operasyonu

Türkiye Irak politikalarının dışında kaldığı dönemde, İsrail-ABD ikilisi Kürtler’in yoğunluklu yaşadığı bölgelere istediği şekli vermeye başladı.
İsrail’in bölgeye yönelik olarak çok kapsamlı senaryoları olması onları her alanda buradaki politikaların belirleyici ‘gizli devleti’ pozisyonuna getirdi.
İsrail, kurulduğu günden bu yana Müslüman coğrafyasında kendisi ile iyi geçinebilecek halklar arayışı içerisinde oldu. Barzani ailesi bu coğrafyada İsrail’e yakın ilişkileri ile ön plana çıkmayı başardı. Bazı araştırmacılara göre Barzani ailesinin ‘Yahudilik’ ile olan özel ilişkisi burada önemli neden oldu.
Bazı yazarlara göre de Barzani’lerin ‘gizli Yahudi’ olması ilişkilerde belirleyici rolü oynadı.
Bölgede 100.000’den daha fazla Yahudi Kürt’ün olduğu ve bunların büyük bir çoğunluğunun İsrail’de yaşadığı yapılan araştırmalar ile ortaya çıkarılmıştır.
İsrail’in kendine düşman olarak gördüğü İran, Irak, Suriye’ye karşı bölgede ‘Kürdistan Devleti’ni’ kurma stratejisinin bugün biraz daha ağırlık kazanması yaşanılan olaylardan daha iyi anlaşılmaktadır.
1950’den beri İsrail ajanlarının cirit attığı Kuzey Irak’ta bulunan Yahudi Kürtler’in buradan alınma operasyonu ise az bilinen noktalardan birisi.
Dünya kamuoyu bu konuda yeterli bilgiye sahip olamamıştır. Konuyla ilgili yapılan araştırmaların sonuçlarına ulaştıkça oynanan oyunun ne derece önemli olduğu da ortaya çıkmaktadır:
Sayıları 100.000’den fazla ve 60 kadar havraya sahip olan Irak Yahudileri, Müslümanlarla uyum içerisinde yaşamlarını sürdürdükleri bir dönemde, Irak’a gelen Mossad ajanları beraberlerinde coğrafyaya kaos getirmiştir....
Konuyu yakından araştıran Yazar Ömer Özkaya yapmış olduğu araştırmalarda elde ettiği ve tüyler ürperten araştırma sonuçlarını şöyle anlatıyor:
“1950 yılında çıkartılan Göç Kanunu’na rağmen, Irak Yahudileri İsrail’e göç etme konusunda istekli değildi. Aliyah Bet ajanları, onlara “tehlikede olduklarını hissettirmek” amacıyla bir operasyon düzenlediler.
Ali Baba Operasyonu olarak adlandırılan bu operasyon, Irak Yahudilerine ülkede gittikçe yükselen bir antisemitizm olduğu izlenimi vermeyi amaçlıyordu. Seçilen yöntem ise basitti: Irak Yahudileri bombalanacaktı! Bombalamalar, Iraklı Yahudilerin toplu bulunduğu yerlerde yapılacaktı. Fazla can kaybı olması istenmiyordu, ancak istenen korkunun yaratılması için bir kaç Yahudi feda etmekte de fayda vardı.
Nitekim Yahudilerin topluca bulundukları yerlere, yani en basta sinagoglara yönelen bombalama eylemleri bir kaç kurban aldı.
Örneğin Masauda Shemtou Sinagogu’na yöneltilen bir bombalı saldırı sonucunda, üç Irak Yahudisi öldü, on tanesi de yaralandı.
Aliyah Bet ajanları yalnızca Yahudileri bombalamakla kalmamışlar, öte yandan da Müslüman halk arasında gerçekten de antisemit bir ajitasyon oluşturmaya çalışmışlardı.
Kasıtlı olarak dağıtılan “Müslümanlardan satın almayın” ilanlarıyla, Müslümanları Iraklı Yahudilerin kendilerine karşı bir “komplo” kurduklarına inandıracaktı.
Yahudilerin, Yahudi olmayanlarla bir arada huzur içinde yaşamalarına izin vermiyorlardı.”
Dünyaya ‘hakim güç olmak için’ kendi insanını öldürmekten çekinmeyen bir zihniyetin bugün o bölge içerisinde kaosun bitmesine müsaade edeceğine kim inanır?
Kuzey Irak’taki Yahudilerin buradan İsrail’e götürülmesi ile ilgili yapılan araştırmalar burada ırk bilinci oluşturmak için her türlü oyunun oynandığını gösteriyor:
‘Theodor Herzl’in “Yahudiler ve Yahudi olmayanlar kalıtımsal olarak uyum içinde bir arada yaşayamazlar” şeklinde ifade ettiği kanun, Yahudilere rağmen de olsa, uygulanıyordu.
Irak Yahudilerine atılan bombalar sayesinde, İsrail’in ırk bilincini yitirmiş dünya Yahudilerine karşı giriştiği savaşın Irak cephesi oldukça başarılı bir biçimde kapatıldı: Ali Baba Operasyonu sayesinde 1950-1959 yılları arasında yaklaşık 120 bin Iraklı Yahudi İsrail’e getirildi.’"...................>>alıntıdırAyhan Kıskaç haber7


2 yorum:

  1. onların hepsinin birgün sonu gelecek biz ülkücüler olarak taşkınlık çıkartsak dünyayı yerinden oyntırız bizim elimizdeki silahlarla bunların hepsini yok ederiz sizde kork mayın hatırlarsanız ırak taki keskin nişancıda türktü ama türmen dediler çünkü gizli kalması gerekiyordu sadece israil degil pkk ya yardım eden her şehrimizden yardım yagıyor şu kürtlerin hepsinin aklı başına gelsede anlasa pkk onlara zülm ediyo onlardaha pkk ya yardım ediyo pkk köyleri basıp çocukları katlettigin de kürtleri kendi lerini katlettiler bunasıl bşr hürrüyel anlaşılır gibi degil hem diyolar biz kürtler için çatışıyruz halkımız içindiyor lar ama kendilerine ihanet ediyorlar bunların hepsi bir göşteriş dağa çıkmak heyecan arıyorlar ama heyecan böyle bişi degil onun için biz TÜRK milleti olrak kendinize gelin bundan 20 sene önce hiç anne baba çocuk cinayeti cinneti görülmüyordu ama şimdi biz iyice yozlaştık ve din kavramı ileri yıllarda tamamen kalkacak ortadan kimse buna uygulamıyacak ama sizin yapacagınız en azından ÇANAKKALE zaferini çocuk larınıza anlatın neyle kazanıldıgını İMAN gücünü lütfen anlatın iso_518@hotmail.com

    YanıtlaSil
  2. allah belanı vere he vallat

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.