T a r a f s ı z D e ğ i l i z

3 VE 5 YAŞ ARASI 103 MÜSLÜMAN YETİMİ KAÇIRIRKEN YAKALANDILAR..!

NE ACI DEĞİL Mİ? ALLAH YETİMLER KARDEŞLERİNİZDİR DİYOR, BİZ BU KARDEŞLERİMİZİ BULUP SAHİP ÇIKMIYORUZ..ELİN HERİFİ BU KARDEŞLERİMİZİN BEDENİNİ SATIP PARA KAZANIYOR..BELKİDE DENEYLERDE KULLANIYORLARDIR..! AH MÜSLÜMAN IRAKTAKİ YETİMLERİN IRZINA GEÇTİLER SES ETMEDİN, DUL KADINLAR GİDİP ŞAMDA FAHİŞE OLDU SES ETMEDİN, KARDEŞLERİN SATILIYOR SES ETMİYORSUN...ÇOK MI ZOR BİR DUL KADINI NİKAHINIZA ALMAK VEYA BİR YETİMİ HİMAYENİZE ALMAK...AH MÜSLÜMAN...SEN MÜSLÜMAN GİBİ DAVRANDIĞIN GÜN MÜSLÜMAN OLACAKSIN, AMA ŞİMDİ DEĞİL..!

Fransız yardım görevlisiİddialara göre Sarkozy'nin emriyle yüzden fazla Darfurlu çocuğu uçakla Çad dışına kaçırmak üzereyken yakalanan dokuz Fransız yardım görevlisi hakkında, çocuk kaçırma ve dolandırıcılık suçlarından dava açıldı.

Yardım görevlileri suçlu bulunursa Çad'da hapis yatacak

Görevliler yakalandıkları sırada çocukları Çad dışına çıkarmak için hazır bekleyen uçağın yedi kişilik İspanyol mürettebatı hakkında da suça iştirak etmekten dava açılıyor.

Savcı, görevliler hakkındaki suçlamaların araştırılmasının aylar sürebileceğini belirtti.

Çad İçişleri Bakanı Ahmed Muhammed Beşir dün yaptığı açıklamada, yardım görevlilerinin hapis cezasına çarptırılmasının yüksek ihtimal olduğunu söylemişti.

Görevlilerin çocukların yurt dışına çıkışını sağlamak için sahte vize hazırladığını belirten Beşir, suçun Çad'da işlenmesi nedeniyle cezanın da bu ülkede çekileceğini bildirdi.

"Zoe'nin Gemisi" adlı yardım kuruluşu ise, Sudan'ın Darfur bölgesindeki savaştan kaçarak Çad'a sığınan 103 çocuğun yetim olduğu belirtti, ancak bunları evlat edinmek isteyenlere satmayı planladıkları yönündeki iddiaları reddetti.

Çocukları kendilerine teslim eden aşiret yetkililerinin, yetim oldukları konusunda güvence verdiğini belirten yardım görevlileri, amaçlarının çocukları tedavi için yurt dışına çıkarmak olduğunu dile getirdiler.

Ancak bölgedeki BBC muhabiri, çocuklarının sağlık durumlarının gayet iyi göründüğüne işaret ediyor.

Çocukların çoğunluğunun üç ila beş yaşında olduğunu belirten muhabirimiz, en büyüklerinin dokuz, en küçüklerinin de bir buçuk yaşında olduğunu dile getiriyor.

Çad'daki Unicef görevlilerine göre de, Abeche'deki bir yetimhanede barınan çocuklar Çad'daki köylerden olduklarını dile getiriyor ve geceleri ailelerine kavuşmak için ağlıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yardım görevlilerinin yaptıklarını "yasa dışı ve sorumsuzca" sözleriyle niteledi.

Fransa Dışişleri ve İnsan Hakları Bakanı Rama Yade ise, görevlilerin sorumsuzca davrandığını söyledi, ancak kendilerine yönelik konsolosluk hizmetlerinin devam edeceğini belirtti.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.