BOP, Büyük İsrail Projesi’dir


Yeni Delhi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. Arshi Khan, Amerika’nın terörle mücadele adına başlattığını iddia ettiği Büyük Ortadoğu Projesi’nin..

Hindistanlı Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. Arshi Khan:

Büyük Ortadoğu Projesi, Büyük İsrail Projesi’dir

Uluslararası bir toplantıya katılmak için ülkemizde bulunan Yeni Delhi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. Arshi Khan, Amerika’nın terörle mücadele adına başlattığını iddia ettiği Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP), Büyük İsrail Projesi’nin (BİP) ön adımı olduğunu iddia etti.

Büyük Ortadoğu Projesi’nin en az 50 yıllık bir proje olduğuna dikkat çeken Khan, ABD ve İsrail’in bu projeyi gerçekleştirinceye kadar elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Büyük Ortadoğu Projesi'nde asıl belirleyici olanın İsrail olduğunun altını çizen Khan, “ABD burada sadece uygulayıcıdır. İsrail, Ortadoğu'da Büyük İsrail Projesi’nin önünde set duran tüm engellerin, bütün ülkelerin üstüne ABD’yi saldırtacaktır” dedi. “ABD bölgede uzun süre kalacaktır” diyen Khan, “ABD, Ortadoğu'daki en büyük elçiliğini Irak’a açtı. Bir diğer büyük elçiliğini ise Kuzey Irak’a açıyor. Bu ne demektir? Bu ben burada daha uzun süre kalacağım demektir” şeklinde konuştu. ABD’nin bir yandan Büyük İsrail Projesi'ne hizmet ederken diğer taraftan da bölgenin tüm enerji kaynaklarını sömürdüğünü söyleyen Khan, bölge ülkelerinin gözleri önünde gelişen ve Türkiye dahil birçok ülkeyi etkileyecek Büyük İsrail Projesi'ne ses çıkaramamasını ise bölge ülke yöneticilerinin ABD’nin insiyatifi dışında politika üretememesine bağladı.

TÜRK DIŞ POLİTİKASINI ARAŞTIRIYOR
Türk Dış Politikası ve Atatürk üzerine araştırma yapan Doç Dr. Arshi Khan, Yeni Delhi’den Türkiye’yi nasıl gördükleri şeklindeki sorumuzu ise şöyle değerlendirdi. “Ben Hindistan’dan ABD’ye kadar 12 ülke gezdim. Şunu açıklıkla söyleyebilirim ki Türk insanı kadar candan, misafirperver, samimi bir toplum görmedim. Ben, İslâmi hareket anlamında da Türkiye’nin gelecekte bölgede öncü rol oynayacağına inanıyorum.”

haber5

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.