ÖCALAN PERİNÇEK'E VEKİLLİK ÖNERMİŞ!..


'Abdullah Öcalan SHP listelerinden bize de 5 milletvekilliği önerdi, kabul etmedim" diyen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Cafesiyaset.com'a çarpıcı açıklamalar yaptı..
26 Kasım 2007 Pazartesi 01:27
MUHAMMET KUTLU'nun özel haberi
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1991 yılı seçimlerinde gerçekleşen ve Türkiye’de sürekli tartışılan SHP-HEP ittifakı ile ilgili olarak kendilerine de teklif geldiğini ilk kez Cafesiyaset’e açıkladı.
Perinçek’in açıklamaları, kamuoyunca çok eleştirilen ittifakla ilgili yapılan pazarlıkları, devletin üst düzeyinden isimlerin müdahalelerini ortaya koyması açısından oldukça çarpıcı bilgiler içeriyor.
Cafesiyaset’e konuşan Doğu Perinçek, “Murat Karayılan seçimler öncesi bana telefon etti. ‘Biz SHP’den 21 milletvekili kontenjanı aldık. Bunlardan beşini size veriyoruz. Merkez Karar Kurulu’nuzda görüşüp karar çıkartın ve bize bildirin’ dedi” şeklinde bilgi verdi.
Doğu Perinçek, teklifi hiç düşünmeden geri çevirdiğini ise şu cümlelerle ifade etti: “Ben kararımızı şu anda bildiriyorum dedim. Kararımız red dedim. Merkez Karar Kurulu’nu toplamamıza gerek bile yok dedim”
“Hakikaten SHP milletvekili olmamız için bir teklif gelmişti. Kabul etseydik mesela Şırnak’tan beni birinci sıradan, işte diğer Güneydoğu illerinden dördünde de diğer arkadaşlarımızı birinci sıradan aday göstereceklerdi” diyen Perinçek, ayrıntıları şöyle aktardı:
“Murat Karayılan, Paris’ten telefon açmıştı bu teklifi iletmek üzere. Başkanımız Apo’nun talimatıyla arıyorum dedi. Başkanımız ‘Doğu Perinçek’i ara. Biz SHP ile anlaştık. 5 tane milletvekilliğini size öneriyoruz şeklinde teklifimi ilet” diye talimat verdi” dedi. Aslında onlara da SHP yöneticileri bu şekilde söylemiş olabilir. 5 vekilliği de İşçi Partisi’ne ayırın demiş olabilir”
Doğu Perinçek, merhum Turgut Özal’ın da bu pazarlıklarla ilgili olduğunu iddia ederek şu görüşleri dile getirdi:
“Ama bu arada Turgut Özal, Çankaya’da görüştüğü HEP milletvekillerine diyor ki, ‘Herşeyi yapın, ama sakın Doğu Perinçek ile birlikte hareket etmeyin. Onlarla birleşmeyeceksiniz. İş birliği yapmayacaksınız’
Bunu da bana başta Mahmut Alınak olmak üzere dönemin HEP milletvekilleri bizzat aktardılar. Sistemin istemediği, kontrol edemeyeceğini bildiği bir gücüz biz her zaman”
Yanlış Birliktelik CHP’nin Müzmin Baş ağrısı Oldu
Erdal İnönü’nün Genel Başkanlığında gerçekleşen SHP-HEP ittifakı, gerek SHP’nin, gerekse sonrasında CHP’nin başını sürekli ağrıttı.
12 Nisan 2006 tarihli CHP Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı’nda da SHP -HEP ittifakı ile ilgili tartışmalar ve bu konuda Baykal`a yönelik iddialar gündeme geldi.
Baykal, CHP Genel Sekreterliği görevinden 10 Eylül 1990`da istifa ettiğini, ittifak kararının ise bundan bir yıl sonra alındığını anlattı.
O dönemde ittifaka karşı çıktığını ancak parti yönetiminde bir görevinin bulunmadığını kaydeden Baykal`ın, `Hangi partiyle olursa olsun ittifakı doğru bulmuyorum. Hele o dönemde Bekaa`dan gelen talimatlar doğrultusunda milletvekili aday listesi öneren bir partiyle ittifakı onaylamam kesinlikle söz konusu olamaz` dediği öğrenildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın gündem değiştirmeye çalıştığını öne süren Baykal, SHP -HEP ittifakı ve kendisiyle ilgili iddiaların da bu amaçla gündeme getirildiğini savundu. O dönemde DYP -SHP koalisyonunu da doğru bulmadığını anlatan Baykal, kendisine bakanlık önerildiğini ve kabul etmediğini belirtti

cafesiyaset.com (özel)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.