T a r a f s ı z D e ğ i l i z

DARBE OYUNLARI

Tarihler 27 Mayıs 1960'ı gösterdiğinde, hükümete karşı darbeyi yapar. Darbenin tek muhatabı Demokrat Parti'dir. Başta Menderes olmak üzere, Demokrat Parti'liler çok alçakça muameleye tabı tutulur. Yargılama öncesi ve yargılama aşamasında hukuk rezaletinin yanında, insanlık suçu işlenir. Mahkeme tam bir komedidir. Kimlerin asılacağı bellidir. Yassıada mahkemesi başkanı Salim Başol: "Sizi buraya tıkan kuvvet öyle istiyor" diyerek gerçeği ağzından kaçırır. Sonuçta Adnan Menderes ve iki arkadaşı idam edilir. Celal Bayar idamdan kurtulur. Celal Bayar'ın idamdan son anda kurtulması soru işaretleriyle doludur. Bayar'ın idamının kaldırılmasına, yaşı sebep gösterilir. Koskoca hedef saptırmadan başka bir şey değildir. Hangi yasa Bayar idamdan kurtarıyordu? 1924 Anayasası darbe ile ortadan kaldırmıştı. İdamlardan yıllar sonra Yassıada'nın meşhur savcısı Egesel "Asıl idam edilmesi gereken Celal Bayar ve Rüştü Erdelhun idi" demektedir. Benzer sözleri MBK sekreteri Orhan Erkanlı'dan da duymaktayız "Eğer idam edilecek bir vardı ise, oda Bayar'dı." 27 Mayıs üç kurban almakla kalmadı, ülkemizin onlarca yılını heba etti.

27 Mayıs darbesinin, rastlantı lideri Cemal Gürsel silah zoru ile kendisini cumhurbaşkanı seçtirir. İsmet İnönü'yü de Başbakanlık koltuğuna oturur. Demokrat Parti'nin gerçekleştirdiği kalkınma, huzur ve refah ortamı yerini anarşi ve kargaşaya bıraktı. 1963 yılında kısa aralıklarla iki darbe teşebbüsün de bulunuldu. Her ikisi de bastırıldı. 1971 yılına gelindiğinde ordu yönetime müdahale ederek TBMM'Yİ kontrolü altına aldı. 27 Mayıs 1960 darbesinden, 12 Eylül 1980 darbesine kadar, ülkenin üzerine tam bir asker vesayeti vardı. Bu yıllar her bakımdan ülkemiz için kayıp yılları oldu. Dış mihrakları amacı da budur. Anarşi ve kaos onların amaçlarına hizmet etmektedir. "Büyük oyunu" kuranlar bu bölge de istikrarsız ve zayıf bir Türkiye istemektedir. Bunun için yapmayacakları eylem yoktur. O yıllarda dünya şartlarına da uygun olarak, Türkiye sağ–sol çatışma ortamı itildi.

(http://www.netpano.com)


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.