Gay Başkanı ölümüne destekleriz

Meclis’te, DTP Grubu’nu ziyaret eden Daniel Cohn-Bendit, Ufuk Uras, Murathan Mungan ve Sırrı Sakık arasında son yılların en renkli konuşması geçti. Bendit’in, "AB’ye girerseniz gay belediye başkanına hazır olun" sözü üzerine Mungan "Ben adayım" dedi.


Uras’ın "Sol destekler. Ya DTP" sorusuna, Sakık cevap verdi: "Ölümüne destekleriz."YAZAR Murathan Mungan’ın da aralarında bulunduğu ’Barış Meclisi’ üyelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde DTP’ye destek ziyaretinde, ’gay belediye başkanı diyaloğu’ yaşandı. ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, kendisiyle görüşmeye gelen ’Kızıl Danny’ lakaplı Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı Daniel Cohn-Bendit’i, ’gay’ olduğunu gizlemeyen ünlü yazar Murathan Mungan ile tanıştırdı. Bu tanışma, İstanbul için sürpriz bir sonla noktalandı. MUNGAN’DAN BENDİT’E İLGİNÇ YANIT DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve birkaç DTP milletvekilinin de tanıklık ettiği bu buluşmada, Bendit’in, "Eğer Türkiye’nin AB’ye katılması söz konusu olacaksa, günün birinde Paris, Berlin gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın eşcinsel olabileceğine şimdiden kendinizi hazırlayın" sözleri gündeme geldi. Bu sözler üzerine Murathan Mungan, "Ben adayım" dedi.ÖLÜMÜNE DESTEK Toplantı sonrası Meclis kulisinde Mungan’ın adaylığını değerlendiren Uras, önce, "Keşke olsa... Murathan Mungan’ı sol da destekler" dedi. Ardından, yanındaki DTP milletvekili Sırrı Sakık’a dönen ÖDP Genel Başkanı Uras, "DTP desteklemez mi?" diye sordu. Sakık, Uras’ı, "Ölümüne destekleriz" diyerek yanıtladı.KİTABIMI OKUDUN MU Uras, sözlerine "Size Mungan’ın ilginç bir anısını aktarayım" diyerek devam etti. Uras, kendisinden bahsetmeyi çok sevdiğini kaydettiği Mungan’ın, bir gün bir arkadaşıyla konuşurken yine uzun süre kendisini anlattığını, daha sonra arkadaşına dönerek, "Eee, biraz da senden bahsedelim, neler yapıyorsun, son kitabımı okudun mu?" diye sorduğunu aktardı.

haber türk

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.