Www.Muhabbetullah.Com Risale-i Nur’un Penceresinden : HAYVANLAR

Risale-i Nur'un Penceresinden : HAYVANLAR

"Her bir inek, deve, koyun, keci gibi mubarek hayvanlar 'bismillah' der; rahmet feyzinden bir sut cesmesi olur. Bizlere Rezzak namina en latif, en nazif, abi hayat gibi bir gidayi takdim ediyorlar." Yeryuzunde, gokyuzunde ve denizlerde yuz binlerce hayvan turu bulunur. Butun hayvanlar, ya dogrudan, veya netice itibariyle insan hayatiyla alakadardir. Butun hayvanlar ve kuslar,* Birer Rabbani birer kaside* Yuce Allah'tan birer kelime* Rahmani birer harftir. Butun hayvanlarin kendilerine mahsus sesleri, sadalari vardir.Hayvanlarin sadalari,* Ya vazifeye baslamasindaki zikir ve tesbih,* Ve paydostan gelen sukur ve sevinc, * Veya, islemek nesesinden neset eden nagamattir. Yani, o sesler basibos, anlamsiz sesler olmayip, zikir ve tesbih, sukur ve ferahlama sadalaridir. Her biri, faaliyetten gelen bir lezzetle, tatli nagmeler soylemektedir. Butun hayvanlar icinde en tatli nagmeli, en sirin sadali, herhalde bulbuldur.Bulbul,* Rahman'in rizka muhtac misafirleri hukmunde olan hayvanat namina, Rezzak-i Kerim tarafindan gonderilen hediyeleri alkislamakla ve i'lan-i surur etmekle gorevli Rahmani bir hatiptir. * Bulbulun hazin nagmeleri, hayvani tellumattan gelen tesekkiyat degil, belki atayay-i Rahmaniyeden gelen bir tesekkurattir. Yani, bulbulun o hazin nagmeleri, elemlerden meydana gelen sikayet degil, aksine Rahman'in hediyelerinden dolayi tesekkur sesleridir. Inek-koyun-keci-deve gibi hayvanlar,* Rahmet feyzinden birer sut cesmesi* Birer sut fabrikalaridir.Bal arisi,* Bir kudret kelimesi* Kucucuk bir bal makinesidir.Yabani ari,* Mizrakli sinek eskiyasi hukmundedir.Sinekler,* Kucucuk istihale ve tasfiye makineleridir.Kartal gibi et yiyen kuslar,* Yeryuzunun sihhiye memurlaridir.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "Mucahitsiz Kalan Bir Ümmet Zelil Düşmeye Mahkumdur..!" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : mucahitler@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: mucahitler-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com.tr/group/mucahitler?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.