T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Bir Suikastin Anatomisi!

Çeçen Direnişi'nin sembol ismi Cehar Dudayev'in refuze edilmesi gerektiği konusunda ABD-Rus ve Türk istihbarat servisinin Rus hayranı isimleri anlaşınca ABD'den getirtilen NEC marka uydu telefonu bir şekilde çeçen liderine ulaştırılmalıydı. Bunun için hiçbir şeyden habersiz bir budala müstakbel Başbakan kullanıldı: Erbakan. Çeçen lidere İmmarsat-M uydu telefonu armağan ederken, kurulan kumpastan habersizdi. Uzaktan olayı kontrol içinde izleyen kontr/espiyonaj uzmanı Atasagun'dan başka Türkiye'nin de ortağı olduğu bu uydu sisteminin 100 metre hata ile koordinat verdiğini bilen yoktu. Yesil.org sunar:

MİT Müsteşarı Şankal Atasagun 28 Kasım 2000 tarihinde yanına yardımcısı Miktad Alpay'ı alarak (kendisi daha sonra Siyah kod isimli bir ajan-gazeteci ile de anılacaktır) Sabah, Hürriyet, Milliyet ve Star gazetelerinin Ankara temsilcileriyle yemekli toplantı yaptı. Toplantıda yardımcıyla birlikte söz birliği etmişçesine aynı şeyleri söyleyen müsteşar, kısaca şu vurguları yaptı: 'özellikle Silahlı Kuvvetler büyük gayret gösteriyor. Ama zaman da kaybediliyor. Adam (öcalan) iki senedir burada. Ama yapılmış olması gerekenlerin çoğu hala yapılamadı.'' Atasagun, bu noktada, ''Hatalarımızının nedenlerini hep dışarıda, başkalarında aramak alışkanlığımızdan artık vazgeçmeliyiz. Hatalarımızın nedenlerini biraz da kendimizde aramalıyız'' der. Daha sonra Hürriyet Ankara temsilcisi Sedat Ergin' in bile hayretini mücib ettiren bu cümlelere şunları ekleyen Atasagun; "Bu öncelikle hükümetin alacağı bir karar. PKK çizgisindeki Medya-TV Güneydoğu'da çok rahat seyrediliyor. Olayları kendi açılarından aktarıyorlar, bir sürü yalan söylüyorlar. Herkes de çanaklar üzerinden bu yayınları izliyor." Diyerek Kürtçe TV ye 'yeşil ışık' yakıyordu.

Aslında müsteşarın bu 4 gazetenin yazarını davet edip, ülkeyi sarsacak açıklamalar yaptığı tarihp çok önemli. Kasım Ayı MGK toplantısının hemen öncesi. O günkü MGK toplantısında müsteşarın bahsini ettiği hiç bir konu ön planda değilken, 29 kasım 200 çarşamba günkü Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan olağan basın bültenindeki şu cümleler çarpıcıydı: "Gözler bugünkü MGK toplantısında MİT Müsteşarı Atasagun'un Kürtçe TV ve eğitim yapılmasını isteyen sözlerden sonra gözler bugün MGK'nın, Kasım ayı olağan toplantısına çevrildi. Toplantının gündeminde Kıbrıs, AB ile ilişkiler ve af konusu olmasına karşın, Atasagun'un açıklamaları ön plana geçti. üst düzey askeri bir kaynak, "Kürt dili ile eğitim ve TV yayınlarının uygulamaya konulması pratikte mümkün değildir. Bu "Eğitim Birliği Yasası" ile de bağdaşmaz" diye konuştu."



--
Susukunluğuma Gömüyorum Herşeyi
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.