Şehid Türk ABD Televizyonunda VİDEO

OMON birikleriyle girdiği çatışmada şehid olan Kastamonu'lu Hasan Umaç'ı tv programına konu eden CNN şehadetinden hemen sonra Hasan Umaç'ı terörist olarak yansıttı.

2004 yılında Çeçenistanda rus OMON birliklerinin bulundukları yere düzenledikleri baskında şehid oldu Hasan Umaç, olayı yaşayanlardan edindiğimiz bilgilere göre Umaç'ın içinde olduğu ekip bir baskına katılmış ve geri dönüş hazırlığı içindeyken ruslar tarafından pusuya düşürülürler. Umaç yaralanır, o haldeyken çatışmaya devam eder ve yaklaşan OMON birlikleri tarafından şehid edilir. Rusların verdiği beyana göre 3 saate kadar savaşan Umaç , mermisi tükenir ve şehid düşer. Umaç'ın yanına varan ruslar diğer ''direnişçi'' lerin ayrıldığını anlarlar. CNN televizyonu Çeçenya ile alakalı yaptığı bir programında operasyonun hemen sonrasında yerde yatan şehidi görüntülüyor ve ''bir Türk teröristin nasıl etkisiz hale getirildiğini'' anlatıyor. Orada bulunan dört şehidin ise kimlikleri tanınmaz hale geldiklerinden belirlenemiyor. Konuşmasına dünyanın dört bir yanından gelen ''teröristlerin'' Çeçenistanda ruslara karşı savaştığını anlatıyor. Telsizlerden gelen Türkçe konuşmaların olduğu ve Umaç'ın bulunduğu birlikte birden fazla Türk'ün olduğu söyleniyor ruslar tarafından. Gönüllü direnişçilerin şehadet azmini ve fedakarlıklarını ise ''İslami fanatizm'' olarak değerlendiriyor.

ÇEÇEN ORG.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.